DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris jobban kedveli az idei versenyautókat

A szimulátorban Lando Norrisnak is lehetősége volt vezetni a 2022-es autót, de nem esett hasra tőle. Persze hozzátette, sok fog még változni, most javarészt minden elméleti.

Ugyan a vb-harc még javában zajlik, és nemcsak az élen álló kettős vív, hanem mögöttük is megy a harc mind az egyéni, mind a konstruktőri címet tekintve, hamarosan át kell helyezni a fókuszt 2022-re. Komoly szabályváltozási csomag érkezik, és nem elég csak a téli szünetben felpörgetni a fejlesztéseket.

Ezért is lehet, hogy néhány pilóta szimulátorban már körözött is a jövő évi járgánnyal. A legutóbbi tesztelő Lando Norris volt, aki a próba után egyrészt azt tudta megerősíteni, hogy a versenygép valóban nagyon különbözni fog a mostanitól, másrészt elárulta, nem lett ez szerelem első látásra részéről.

„Teljesen más vezetni. Nem annyira jó, mint az ideit” – mondta a nemrég a sporttal járó lelki megterhelésről is valló McLaren-pilóta saját gokartcsapatának, az LN Raing Kartnak múlt szerdai bemutatóján. Hozzátette, ez persze csak az ő érzete, de szeretné, ha a valóságban nem így lenne, és hasonló vélemények hangzanának majd mindenkitől. „Remélhetőleg minden más csapattal is ez lesz a helyzet. Meglátjuk, nincs értelme sem valami fantasztikusat, sem valami borzalmasat vizionálni. Csak a legjobb munkát kell végeznünk, és akkor az előszezoni tesztekre egy jó autóval utazhatunk.”



Ha az új autó leleplezésére gondolunk Nagy-Britanniában, úgy vélhetnénk, egy valódi, kézzelfogható prototípusa már van, Norris szerint azonban ez megtévesztő, a tényleges gépek még a tervezési fázisban vannak. Náluk legalábbis egészen biztosan. „Az egyetlen autó, amit láttunk, az a silverstone-i. Az autó, ami a gyárunkban van – az nem is autó. Egy rajz és néhány papír” – próbálta érzékeltetni az állapotokat.

Nem is számít rá, hogy idén látni fogunk bármi értelmezhetőt, a csapatok ezen is az utolsó pillanatig fognak dolgozni. „Nem hiszem, hogy a következő hónapokban látni fogjuk. Talán a jövő évig sem. Néhány tervrajzunk már van a következő szezonra, de minden héten van valami új, annyira más ez az autó. De hétről hétre könnyű változtatni rajta és egyre gyorsabbá tenni” – mesélt röviden a tervezési folyamatról Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: