DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sennára emlékezteti volt főnökét Verstappen

Franz Tost szerint több szempontból is hasonlít a fiatal holland a legendás háromszoros F1-es világbajnok brazilra. Az AlphaTauri csapatvezető reméli, korábbi versenyzője nyeri idén a vb-t.

Max Verstappen hetedik szezonját tölti a Formula-1-ben, idén pedig végre valós eséllyel rendelkezik arra, hogy megnyerje a világbajnokságot. Az Orosz Nagydíjat követően a második helyet foglalja el az összetettben, de lemaradása mindössze két pont a címvédő és hétszeres vb-első Lewis Hamiltonnal szemben.

verstappen-redbull-szocsi-2021



Franz Tost, aki a Toro Rossónál eltöltött bő egy idénye során volt a főnöke a hollandnak, szurkol egykori versenyzőjének, aki szerinte a hazai nagydíján mutatta meg, mennyire nem zavarja őt a nyomás:

„A választ szerintem a hazai versenyén, Zandvoortban adta meg” – utalt erre az AlphaTauri csapatvezetőjére az F1-Insider lapnak nyilatkozva. „Ha képes vagy az élen dominálni a frenetikus hazai rajongóid jelentette nyomás alatt, akkor többé nincs mitől félned. Az nagyon lenyűgözött. Boldog lennék, ha a végén Max nyerné a világbajnoki címet. Maxot nem lehet kibillenteni az egyensúlyából. Versenyről versenyre koncentrál, minden futamot szeretne megnyerni. Ha egy ütközést el kell kerülni, akkor el fogja, ha nem, nem. Ennyi! Lesz néhány izgalmas versenyjelenet a jövőben.”

Tost a Sport1-nek arról is beszélt, hogy Verstappen Sennára emlékezteti több szempontból is: „Mindig nehéz kérdés ez, de a leginkább Ayrton Sennára hasonlít a kockázatvállalásában és az abszolút eltökéltségében a győzelmet illetően. Gokartos kora óta ismerem, teljes mértékben uralja az autót, és sosem volt gondja a tempóval. Rendkívül jól érzi az autót és a gumikat. Emellett az apja, Jos jó alapokat adott neki.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: