DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Wolff: Aggasztó, hogy Horner így gondolkodik

Bár igyekeznek azt kommunikálni, hogy csak magukra fókuszálnak, a Red Bull és a Mercedes képviselői azért nem hagynak megválaszolatlanul semmit. Horner-Wolff, sokadik felvonás.

A csapaton belüli és a két csapat közötti harcnak sokan fejtegették már az előnyeit-hátrányait. A másfajta konfliktuskezelés és izgalmak mellett az azonban kevésszer hangzott el, hogy egy alakulat saját magával kétségkívül nem tudna olyan szócsatát vívni, mint egy másikkal. 2021 nemcsak a Verstappen-Hamilton, hanem a Horner-Wolff párbajt is adta nekünk.

A helyzetet a Red Bull igencsak élvezi, Christian Horner nemrég beszélt arról, jó látni kollégája arcán az idegességet, valahányszor feléjük kerekednek, aztán az FIA-val és a levelezési szokásaival kapcsolatban is odaszúrt neki. Wolff, aki „inkább a sajtós mellett üldögél”, nem is hagyta szó nélkül ezt a kommentáradatot.



Első körben tisztázta, ő nem is ideges. „Egyáltalán nem. Aggasztó, ahogy gondolkodik erről” – reagált Horner szavaira. A brit azon megjegyzését sem érzi jogosnak, hogy évek óta nem is volt kihívójuk. „Nem szabad elfelejtenünk, hogy 2018-ban és 2019-ben nagyon kemény csatákat vívtunk a Ferrarival. Valamelyik évben mögöttük is voltunk a nyári leálláskor, és csak ősszel sikerült fordítanunk. Ezek igazán nagy küzdelmek voltak, és semmiben nem különböztek a mostanitól” – emlékeztetett. Kérdés, ezt a Red Bull (esetleg a Ferrari) is így látja-e…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: