DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nyck de Vries jövője még mindig bizonytalan

Bár az idei évben megszerezte a Formula-E világbajnoki címét, Nyck de Vries továbbra sem tudja hol vezet majd 2022-ben. A holland versenyző egyelőre a jelenre koncentrál és mérlegeli a lehetőségeit.

Fantasztikus véget ért az elektromos széria legutóbbi szezonja a Mercedes és fiatal tehetsége számára, hiszen megszerezték a konstruktőrök között és az egyéni pontversenyben is a világbajnoki címet. A pilóták között Nyck de Vries lett a legjobb, aki korábban a Formula-2-ben is bajnoki címet tudott nyerni, így érhető, hogy miért is került képbe egy esetleges F1-es szerződés kapcsán.

A Mercedes szeretne helyet találni neki a mezőnyben, erre viszont már csak egy istállónál van lehetőség, az Alfa Romeo ugyanis továbbra sem jelentette be, hogy ki lesz Valtteri Bottas csapattársa a következő szezonban. A csapat számos opció közül válogathat, így időt kértek mielőtt meghozzák a végső döntésüket.

A Formula-E friss bajnoka többek között ezért sem tudja még, hogy mit fog csinálni jövőre, szóval megpróbál az előtte álló feladatokra összpontosítani.



„Először is, nagyon hízelgő, hogy a nevemet több Formula-1-es csapattal is kapcsolatba hozták és hogy elég sokszor szóba került mostanában. Megtisztelőek azok a szavak is, amelyeket Toto Wolff mondott rólam, de végső soron nagyon jól tudom, hogy ebben a világban a dolgok nagyon gyorsan változhatnak. Nagyon reális ember vagyok és mindig az adott nap feladatára koncentrálok” ─ idézte a holland versenyző szavait a The Race.

Bár nincs konkrét szerződése, még mindig vannak előtte lehetőségek, így nem aggódik túlságosan és igyekszik ebben a helyzetben is meglátni a pozitívumokat.

„Nem tudom, mit hoz majd a jövő, de elég gyorsan változnak a dolgok ahhoz, hogy kiérdemeljem a lehetőségeimet és ajtók nyíljanak a karrieremben. Továbbra is minden hétvégén teljesítenem kell, tulajdonképpen erre koncentrálok, ez a szenvedélyem, az összes pletyka pedig a médiának köszönhető, ezért erre nincs mit mondanom. Az idő majd megmondja hogyan tovább” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: