DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton egy mentálisan erős Russellt kap maga mellé

Nem lesz egyszerű dolga a hétszeres világbajnoknak jövőre, amennyiben a Mercedes valóban szabadon engedi versenyezni mindkét pilótáját. George Russell remek mentális állapotban van.

Két év tömény szenvedés után a Williams az idei év második felében elkezdett látványosan javulni és a korábbi totális pontínséghez képest, leginkább George Russell vezetésével rendszeres pontszerző istállóvá vált. 2019-ben és 2020-ban összesen egyetlen pontocskát gyűjtött a grove-i istálló, azt is nagy szerencsével, idén viszont már 23 egységnél jár a gárda és még közel sincs vége az évnek.

Éppen a korábbi szenvedős évek miatt érzi úgy Russell, hogy jövőre a Mercedesnél erősebb lesz, mint valaha. „Nagyszerű mentális állapotban fogok távozni a Williamstől új csapatomhoz. Szerintem nem nehéz úgy versenyezni, hogy valaki állandóan nyer és csak ünnepelnie kell a győzelmeket. Nekem viszont gyakran kellett nagyon nehéz pillanatokkal szembesülnöm, ilyenkor az ember hibázik is, szerintem ez az igazi kihívás” – ecsetelte véleményét George Russell a Gazzetta dello Sport hasábjain.

Russell már hozhatja Hamilton szintjét? Netán túl is szárnyalja?


„Ezek a pillanatok pedig, úgy érzem, alaposan meg is edzettek engem. Jóval érettebb lettem pilótaként és a személyiségemet tekintve is. 2019-ben a csapat nagyon nehéz időszakot élt át, folyamatosan csak utolsók voltunk. A gyárban és a pályán is azonban nagyon keményen dolgoztunk, ez pedig kifizetődött, láthatóan elindultunk felfelé, amire büszkék lehetünk. Elégedetten fogok távozni.”

„Ezen időszak alatt végképp rá is jöhettem, kik hittek bennem végig, kik adtak nekem lehetőséget. Tudtam, hogy nagyon kemény időszak lesz, mire feljebb érünk, de végül elértük azt, amit terveztünk. Nagyon éhezem arra, hogy bizonyítsak magasabb szinten is, magamnak, a csapatomnak és mindenkinek, aki támogatott, hogy elérhessek idáig. Ez alatt a Mercedest, a Williamst és a családomat értem leginkább” – tette hozzá Russell.

Ti hogy gondoljátok, a Mercedes engedni fogja Russellt csatázni, adott esetben nyerni, vagy mindenképpen Hamilton mögé akartak továbbra is egy második számú pilótát és ugyanúgy visszafogják majd, mint ahogy Bottasszal történt?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: