DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tovább ekézi Mazepint Ralf Schumacher: „Bezzeg Mick…”

Továbbra sem üti meg a szintet, a hozzáállása problémás, feszítővassal esik neki a feladatnak – így vélekedik Ralf Schumacher, azonban nem tartja teljesen reménytelen esetnek az oroszt.

Érthető, hogy családi kötelékek miatt Ralf Schumacher elfogult Mick Schumacher irányába, ha a Haas pilótapárosának rivalizálásáról van szó. A 46 éves német ex-F1-es azonban még ennek fényében is szembetűnően nincs megbékélve Nyikita Mazepin személyével, akiről a Holland Nagydíj után – melyen az időmérőn és futamon is afférja volt a két csapattársnak – elmondta, nem való a Formula-1-be. Szocsit követően ugyanezt ismételte el.

„A kapcsolatuk most egyértelműen békülékenyebb, mint korábban. Ez viszont nem változtat azon a tényen, hogy erőszakosan meg akarja mutatni: ’jobb vagyok Micknél, az engem érő kritika helytelen’. Szerintem továbbra sem üti meg a szintet” – fejtette ki az F1-Insider.com-nak Ralf Schumacher. Mazepinre az Orosz Nagydíj után is kedvezőtlen fény vetült, miután Yuki Tsunodával szemben védekezett szabálytalanul, amiért utolsó figyelmeztetésnek számító fekete-fehér zászlót kapott.



„Sok tekintetben látjuk, hogy még nem nőtt fel, túl sok problémája van az autóval, egyszerűen egyelőre nem tartja irányítás alatt a helyzetet. Mazepin a Formula-2-ben már bizonyította, hogy tud vezetni, a probléma egyedül a hozzáállásában kereshető” – folytatta a hatszoros nagydíjgyőztes.

Ralf Schumacher szembeállította az orosz produkcióját unokaöccse teljesítményével: „Ezzel szemben Mick hozzáállása objektív és nyugodt. A mérnökök az elejétől kezdve elmondják, hogy megérti a kontextust és gyorsabban fejlődik a vártnál, nagy potenciált lehet látni benne. Ez természetesen megviseli a másik versenyzőt. Ezért próbál Mazepin feszítővassal nekilátni a feladatának, de ennél az autónál ez a hozzáállás nagyon gyorsan megforgást eredményezhet. Innen fakadnak a problémák. Ha időt ad magának, amiből van bőven, hiszen a maradása nem kétséges, akkor kibontakozhat a benne levő potenciál” – fogalmazott Ralf Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: