DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez: Elbukott dobogó, biztató teljesítmény

A Red Bull pilótája úton volt a pódium felé az F1-es Orosz Nagydíjon, amikor megérkezett az eső. A kilencedik helyezés ellenére is pozitívan értékelte a Szocsiban látottakat a mexikói.

Sergio Perez mindössze a kilencedik rajtkockából vághatott neki a futamnak Szocsiban, ám egy hosszú első etap után, amelyet a kemény keverékeken teljesített, a mexikói esélyesnek tűnt a dobogós helyezésre is. Aztán viszont megjött az eső az utolsó körökre, és mivel a Red Bull-os is későn cserélt kereket, visszacsúszott a kilencedik pozícióba. Perez ennek ellenére látja az oroszországi produkciója pozitívumait – szavait a PlanetF1.com idézi:

perez-redbull-pit-szocsi-1



„Útban voltunk egy nagyszerű dobogós eredmény felé, méghozzá önerőből. Egy lassú kerékcsere ellenére sikerült átvágnunk a mezőnyön a harmadik helyig, de olykor ilyen a versenyzés. A bokszkiállásnál történt probléma nem emberi hiba volt, és már beszéltem a bokszszemélyzettel, hogy rendben vannak-e, mert nyilván csalódottak vagyunk. Csapatként így is rengeteg pontot szereztünk, és igen, frusztráló az eredmény számomra, ugyanakkor úgy érzem, sokat ki tudtam hozni az autóból, ami biztató Törökországra nézve.”

Amikor megérkezett az eső, a Red Bull a pilótáira bízta a döntést az esetleges kiállás kapcsán, s míg Max Verstappen elég hamar az intermediate abroncsok mellett döntött és ezzel második lett, Perez túl sokáig várt a cserével. Az idén egy futamot nyerő mexikói utólag már tudja, hogy rosszul döntött:

„Dobogós helyért harcoltunk, úgyhogy bevállaltam a kockázatot azzal, hogy slicken maradok az interekre való váltás helyett. Az első és harmadik szektorban eléggé száraz volt az aszfalt és fel tudtuk melegíteni a gumikat, szóval ha felszáradt volna, a slicken lévők működésre tudták volna bírni az abroncsokat, s az interre váltók versenye ment volna tönkre. Utólag már látható, hogy nem a slick volt a megfelelő gumi, és végül az eső időzítése azt eredményezte, hogy néhányan szerencsések voltak, míg mások nem.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: