DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton már régóta vár a 100. győzelmére

A brit pilóta eddig 99 alkalommal tudott futamot nyerni, így már csak egyre van a bűvös 100-as számtól. Mivel nyáron győzött utoljára, ezért csak még fontosabbá vált ez a számára.

Nem igazán alakultak jól a dolgok Lewis Hamilton számára az utóbbi néhány versenyen. A hétszeres világbajnok még a júliusban rendezett Brit Nagydíjon állhatott fel utoljára a dobogó tetejére, azóta viszont képtelen volt győzni. A legutóbbi négy versenyből ugyan háromszor is dobogóra állhatott, így továbbra is versenyben van azért, hogy megszerezze a nyolcadik címét, Olaszországban viszont szerencsétlenebbül járt, akkor kiesett a Max Verstappennel történt ütközés következtében.

A Mercedes pilótája az Orosz Nagydíj időmérő edzésén is elkövetett egy hibát, viszont még így is a második sorba kvalifikálta magát és a negyedik pozícióból rajtolhat vasárnap délután Szocsiban. Ezzel továbbra is van esélye arra, hogy megszerezze a pályafutása 100. sikerét.

„Majd eljön, ha itt lesz az ideje, de természetesen mindent beleadok majd, hogy elérjem a 100-as számot. Ez egy nagy szám. Úgy tűnik, mintha minden eddiginél tovább tartana megszerezni. Elég király dolog, amire viszont várni kell” ─ idézte Hamiltont a Motorsport.



A brit pilóta a monzai ütközés után fájdalmakkal küzdött, ezért igyekezett megerősíteni a nyakát. Elmondása szerint sokat dolgoztak ennek érdekében a mostani hétvége előtt.

„Sokat tettünk a múlt héten, nagyon jól voltam, visszatértem az edzésekhez és általában véve jól éreztem magam ideérkezve. Az autóban töltött nap után egy kicsit feszültnek éreztem a nyakam hátsó részét és reggel némi fájdalommal ébredtem. Tegnap is így volt, ezért dolgoztunk rajta, mert ismét egy kis fájdalom volt az izmaimban. Angela is éppen ezen dolgozott egy triggerpont-felszabadítással, ezek után pedig csak azt a technikát alkalmaztuk, amit az izom lágyítására használsz. Általában minden rendben van, mindössze csak egy kicsi idegességet érzek” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: