DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainznak tökéletesen bejött a kockáztatás, jutalma az első sor

A Ferrari Charles Leclerc motorcseréje miatt igazából csak egy versenyzőben bízhatott Szocsiban szombaton, Carlos Sainz pedig kihozta a maximumot és a második rajtkockába kvalifikálta magát a száradó pályán.

A sokáig rendkívül unalmas és egyhangú időmérő edzés a Q3-ban pörgött fel, amikor a középmezőnyben levők korábban feltették a slick abroncsokat. Így alakult ki az Orosz Nagydíj kvalifikációján a Norris-Sainz-Russell első hármas, nem kis meglepetést okozva a teljesen biztosnak tűnő Mercedes 1-2 helyett. Carlos Sainz volt az egyik, akinek bejött a kockáztatás és utolsó kiváló körével a második rajtkockába kvalifikálta magát. Lewis Hamilton a Q3 során kétszer is hibázott és megkoccolta a falat, így nem is maradt esélye a hideg abroncsokkal javítani.

„Nagyon nehezek voltak az időmérő elejétől a körülmények, érdekes volt figyelni a változást a kvalifikáció elejétől. A Q2 végén már látszott az esély, a Q3-ban pedig megérett a helyzet arra, hogy megpróbálkozzunk slickekkel és az elsők között döntöttünk úgy, hogy az én autómra kerüljenek fel a száraz abroncsok” – mondta el a kiváló körével másodikként végző Carlos Sainz.

Sainz kockáztatott és nyert vele egy második rajthelyet


„A legnagyobb gondot a gumik felmelegítése okozta, de végül sikerült és egy nagyon jó kört sikerült összeraknom a legvégén, teljesen a határon autóztam. Az átmeneti esőgumikon nem voltunk igazán versenyképesek, de összességében a versenytempónk jobbnak tűnik, mint az előző hétvégéken.”

„ Száraz körülmények között viszont egészen biztató a sebességünk. Azért ott van a két Mercedes és a két Red Bull, akik mindenképpen gyorsabbak lesznek nálunk, igazából arra számítunk, hogy ők azért legyőznek majd minket, de élvezni akarjuk a versenyt és szeretném megdolgoztatni és igazi harcra kényszeríteni őket. A rajtnál nem lesz előnyös, hogy a piszkos feléről indulok a pályának, de Lando adhat nekem megfelelő szélárnyékot az egyenesben. Adott helyzetben megpróbálom majd megelőzni Landót a rajt után” – tekintett előre az eddigi legjobb időmérős eredményét elérő Carlos Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: