DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko számol Hamilton motorcseréjével

A Red Bull tanácsadója arra számít, hogy Lewis Hamilton az egyik közelgő versenyen a rajtrács hátuljáról fog indulni. Szerinte a brit ezen a hétvégén átveheti a vezetést a bajnokságban.

Az idei szezon 22 versenyhétvégéjén összesen három motort használhatnak büntetlenül a csapatok, ez azonban rendkívül megnehezíti mindannyiuk helyzetét; sokaknak esélyük sem volt elkerülni a büntetést. A bajnokság éllovasa, Max Verstappen éppen ezen a hétvégén, az Orosz Nagydíjon indul a rajtrács végéről emiatt, Helmut Marko pedig az elkövetkező három hétvége egyikére várja Lewis Hamilton motorcseréjét is. Bár Toto Wolff nemrégiben azt nyilatkozta, erre nem feltétlenül lesz szükség, a lehetőségét nem zárta ki teljesen.

„Törökországgal, Austinnal és Mexikóval újra a mi pályáink következnek. Feltételezzük, hogy a Mercedes ezek egyikén fogja végrehajtani a motorcserét, ugyanazon okok miatt, mint mi itt, Szocsiban” – mondta Marko az Auto Motor und Sportnak. A tanácsadó szerint Hamiltonnak remek lehetősége nyílik ezen a hétvégén visszaszerezni a vezetést a bajnokságban Verstappen büntetése miatt.



Elmagyarázta, hogy a Red Bull mindenképpen száraz körülmények között szerette volna kipróbálni az új motort, ezért szerelték azt be már időben, a második szabadedzésre. „A kalibrálás egy kicsit tovább tart nálunk, mint a Mercedesnél. Nem akartuk ezt esőben végigcsinálni” – tette hozzá. Marko bízik benne, hogy vasárnap száraz körülmények között rajtolhatnak el, így kevesebb lenne a kockázat. „Biztos vagyok benne, hogy Max esőben is ugyanúgy megcsillogtatná vezetői képességeit, mégis, jóval nagyobb lenne az esélye annak, hogy valakivel összeütközik, vagy a felverődő víz miatt nem tud előzni.”

Verstappen arra számít, hogy ugyanúgy küzdeni fog a jó eredményért, mint 2018-ban Szocsiban, amikor minden erőforrást kicseréltek a Red Bullban. Ott végül az ötödik helyen ért célba, ám egy ideig az élen is autózott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: