DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Hamilton: Ki kell használnunk ezt

Egyébként is a Mercedesé az orosz pálya, Verstappen büntetése pedig még jobb helyzetbe hozza őket. Hamilton újabb kettős győzelmet vár, ezúttal az Ezüst Nyilakét.

2014-ben csatlakozott Szocsi a Formula-1 versenynaptárához, és azóta nem volt egyetlen év sem, amikor bárki a Mercedes elé került volna. A német istálló teljesítménye a győzelmeket tekintve 100%-os, és a pénteki gyakorlások alapján idén sem kell félteniük az első helyüket. Még úgy sem, hogy ebben a szezonban bizony kihívóra találtak a Red Bull és Max Verstappen személyében.

Hogy a vb-éllovasnak mennyi esélye lenne elölről – még ha nem is a Mercedesek előtt, de a közvetlen közelükből – indulva, azt sose tudjuk meg, hiszen ahogy ma a Red Bull közölte, pilótájuk nemcsak azt a háromhelyes büntetést gyűjtötte be, amit Monzáért kapott. Úgy döntöttek, most cserélik negyedjére is az erőforrást, ami automatikusan a rajtrács végét jelenti majd.



Verstappen ugyan nem adja fel, de minden jel szerint kiesett a meccsből, így a Mercedes akár nyugodtan hátra is dőlhetne. Lewis Hamilton szerint azonban ez téves elgondolás lenne részükről; ők nem foglalkoznak a riválissal, így is a maximumot fogják nyújtani. „Ez számunkra nem változtat semmin. Nekünk csak végeznünk kell a munkánkat, és a teljesítményünkre összpontosítanunk. Az idei szezon mindenkinek kemény a megbízhatóság szempontjából, sajnálatos ez most neki. De nekünk természetesen meg kell próbálnunk kihasználni ezt, és a lehető legjobb eredményt elérni. Az 1-2. hely bámulatos lenne” – fogalmazta meg a céljukat.

Hogy az az első ki lesz, az nem olyan egyértelmű. Bottas még csütörtökön azt nyilatkozta, ő hajlandó feláldozni magát egy csapatutasítással, Hamilton szerint majd eldől, ki marad elöl. Ahogy mondta, egyelőre nem ugyanazt az irányt követik csapattársával. „Én és Valtteri elég különböző beállításokkal mentünk, teljesen különböző utakon, hogy lássuk, melyik a jobb. Ma este megpróbáljuk elemezni és megérteni ezeket, és kitalálni, hogyan megyünk jó felé. De úgy néz ki, jól kezdtünk” – mondta a szabadedzések után, melyek mindkétszer Mercedes első-második helyet hoztak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: