DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Bottas elfogadná a csapatutasítást

Bár év végén távozik a Mercedestől, Valtteri Bottas ettől még nem szeretné semmilyen szempontból megnehezíteni a csapat dolgát, és kész csapatjátékosként viselkedni a hátralévő versenyeken.

A Holland és az Olasz Nagydíj között jelentette be Valtteri Bottas, hogy öt szezon után búcsút int a Mercedesnek, és az Alfa Romeónál folytatja pályafutását. Noha a kilépésre elsősorban azért volt szükség, hogy George Russell-nek is jusson hely végre egy nagycsapatban, a finn nem neheztel munkaadójára.

Olyannyira nem, hogy továbbra is legjobb tudása szerint fogja őket segíteni, úgy a konstruktőri, mint az egyéni világbajnoki cím megszerzésében. Ugyan a finn jelenleg a harmadik helyen áll a bajnoki tabellán, és matematikai esélye még van a végső győzelemre, tudja, hogy a két Mercedes-pilóta közül nem ő az esélyesebb, és ennek megfelelő lesz a hozzáállása is a hátralévő versenyeken.

Erről az Orosz Nagydíj előtti sajtótájékoztatón – a Formula.hu jelenlétében – beszélt. Elmondta, ha úgy adódik, hajlandó lesz segíteni Lewis Hamiltont – akit egyébiránt barátjának is tart. „A csapaton belül sok dolgot átbeszéltünk, megannyi különböző forgatókönyvet. Mindig minden verseny más. Előfordulhat, hogy össze kell dolgoznunk, és meg kell tennem majd a csapatért. Ebben a szituációban pedig, amiben most vagyunk, igenis megtenném” – tette egyértelművé, nem fog szembemenni egy esetleges csapatutasítással.



Akár tét nélküli is lehetne számára ez az év, Bottas mégis úgy érzi, vannak még céljai a Mercedesnél. „Csapatként vagyunk itt, és be szeretnénk biztosítani mindkét címet. Nemcsak a konstruktőrit, hanem az egyénit is. Jelenleg ez utóbbira Lewisnak van nagyobb esélye, az a helyzet.”

Az esély Hamiltonnál, no de mi történne, ha valami dráma vagy csoda folytán fordulna a kocka, és hirtelen a finn pilóta is bejelentkezne a világbajnoki címért? Hogyan reagálna a Mercedes? „A Formula-1-ben sosem lehet megmondani, hogyan alakul a szezon. Még mindig sok verseny van hátra, szóval soha ne mondd, hogy soha. Ami biztos, hogy a legjobbat fogom kihozni magamból, megpróbálok versenyeket nyerni, kiegyensúlyozott maradni és pontokat szállítani. Hogy szabadna-e? Nem tudom, kérdezd meg Totót. A pontkülönbség még mindig elfogadható. A szezon korábbi részében úgy éreztem, nem engednék, de sosem lehet tudni, versenyről versenyre haladunk. Személy szerint ezen a pályán nekem egyetlen dolog jár a fejemben, a győzelem. Így állok a hétvégéhez” – jelentette ki Bottas, aki Szocsiban csapatával egyetemben valóban sikeres; első győzelmét itt aratta, és a tavalyi győztes is ő, így optimizmusa érthető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: