DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen a motorcseréről: Ebből a helyzetből kell kihoznunk a legtöbbet

A motorbüntetése miatt vasárnap majd csak a mezőny végéről rajtoló Max Verstappen és csapata az időjárásban bíznak mind szombaton, mind vasárnap. Megpróbálják a legtöbbet kihozni a helyzetből.

Mint arról beszámoltunk ma délután, a Red Bull elhatározta, hogy beteszik a negyedik erőforrást Max Verstappen autójába, aminek következtében – Charles Leclerc-rel egyetemben – a mezőny végéről vág majd neki az Orosz Nagydíjnak a vb-éllovas.

A körülmények ellenére nem volt pesszimista a holland, noha úgy tűnik, nehéz lesz megállítani a Mercedest a már-már az ő felségterületüknek számító Szocsiban, de megpróbálják majd a legtöbbet kihozni a szituációból, amiben az időjárás is a kezükre játszhat akár.



„Mindent számításba vettünk, és arra jutottunk, hogy itt, Oroszországban ejtjük meg a motorcserét. Átgondoltuk az egészet, és úgy döntöttünk – az időjárást is figyelembe véve -, hogy a legjobb, ha most jön el ennek az ideje” - idézi Verstappent a Red Bull sajtóanyaga.

„Ha most nem cserélnénk motort, akkor is kénytelenek lennénk valamikor, valahol máshol ezt megtenni, így a körülményeket figyelembe véve talán ez a legjobb döntés. Ami a beállításokat illeti, úgy vágunk neki ennek a hétvégének, mint bármelyik másiknak.”

„Annak ellenére, hogy a rajtrács végéről kell majd indulnunk, szeretnénk a lehető legjobb versenyautót előkészíteni vasárnapra. Remélem, bejönnek a számításaink, mivel szeretnénk kihozni a legtöbbet ebből a helyzetből. Most csak annyit tehetünk, hogy várunk, és majd holnap meglátjuk, hogyan alakul az időjárás.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: