DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Tagadja Horner, hogy Newey is az Aston Martinhoz menne

Van néhány kiemelkedően kapós figurája a Formula-1-nek, akiket a csapatok egymástól próbálnak csábítgatni. A Red Bull „kincse” Adrian Newey, és szerintük még ott is marad egy ideig.

Lawrence Stroll nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, öt éven belül a világbajnoki tabella élén szeretné látni a csapatát. Az üzletember pénzt és energiát nem sajnálva építgeti az Aston Martint; már nyáron is több Red Bull-os szakember leigazolásáról szóltak a hírek, legfrissebb csapattagjuk pedig az a Martin Whitmarsh, aki egykor a McLarent kormányozta.

Azonban vele nem fejeződött be az új kollégák begyűjtése, további nagy nevek is vannak a radarjukon. Az egyik ismét éppen a bikások háza tájáról: Adrian Newey. A tervezőguru 2006 óta erősíti az alakulatot, négy egyéni és konstruktőri világbajnoki címükben kulcsszerepe volt, és neki is köszönhető, hogy most újra meccsben vannak. Az évek alatt természetesen mások is megkörnyékezték már, de sikertelenül hívogatta bárki, ő hű a Red Bullhoz. A csapatfőnök, Christian Horner szerint Newey köszöni szépen, jól megvan náluk, és még idősebb Stroll is hiába fog próbálkozni.



A brit igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba, miután az átigazolási hullámban felröppent ez a pletyka is. „Adrian boldog velünk, a szerződését is meghosszabbította. 16 éve van a Red Bullnál, szereti a munkamorálunkat, és még mindig szuper motivált” – zárta rövidre a kérdést Horner.

Aztán részletezte még egy kicsit, miért is marad örömmel a technikai igazgatójuk, mit ért pontosan ezen a légkörön és munkához való hozzáálláson. Az összes csapattag és a sikerre éhes pilótájuk is élete formájában van. „Az egész csapat élvezi ezt a szezont. Eddig hihetetlen volt, újra versenyképesek vagyunk, és teljes odaadással harcolunk, hogy nyomás alatt tartsuk a riválisainkat” – fogalmazott. A nyomásból ők is kapnak, de Horner úgy látja, könnyen veszik, különösen az, akinek a leginkább kell.

„Ahogy Max kezeli a nyomást, az fantasztikus. Zandvoortban például, a holland közönség előtt, ahol hatalmasak voltak vele szemben az elvárások, bumm, a maximumot nyújtotta. Minden egyes versenyen az utolsót is kisajtolja az autóból. A harcos személyisége miatt bárki ellen küzd, aki gyorsabb nála. Csak nyerni akar, mindegy, hogy ehhez Hamiltont, Leclerc-t vagy bárki mást kell legyőznie” – dicsérte a csapatfőnök pilótáját, aki fáradhatatlaságával az egész csapatot felrázza.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: