DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc a győzelemről álmodik

Újra a csúcson szeretne lenni és győzni akar a Ferrarival Charles Leclerc. A monacói pilóta utoljára 2019-ben állt a dobogó tetején, jelenleg pedig kissé irigyli Max Verstappen helyzetét.

Gyenge szezont teljesített a tavalyi esztendőben a Ferrari, így még az is csoda számba ment, hogy Charles Leclerc kétszer is a dobogóra állhatott. Az idei évben egyértelműen sikerült előrelépniük és jelenleg a maranellóiak harcban vannak a konstruktőri pontverseny harmadik pozíciójáért.

Az ellenfelük a McLaren csapata, a dolgukat pedig nem könnyíti meg, hogy a wokingiak pont Olaszországban arattak kettős győzelmet, igaz azt a riválisnál is elmondták, hogy hosszú lesz még ez az idény. A bajnoki címért egyikük sem tud harcba szállni jelenleg, ez a Mercedes és a Red Bull kiváltsága, a monacói pontosan ezért lenne most szívesen Verstappen helyében.



„Hiányzik az élről való versenyzés, bárcsak Verstappen mellett lennék ott fent. Megmutatta, hogy készen áll a győzelemre és vezeti a pontversenyt. Jó lenne látni, hogy egy fiatal nyeri a világbajnokságot. Én mindenesetre jelenleg magamra koncentrálok, győzni akarok, szóval nem igazán figyelek másokra” ─ idézte Leclerc szavait az F1i.com

Bár a Ferrari számára nem alakultak igazán jól az elmúlt évek, ettől függetlenül a kétszeres futamgyőztes kitart a csapata mellett.

„Mindig is úgy tekintettem a Ferrarira, mint az álmaimra, még ha a győzelmek tekintetében nem is vagyunk a többi csapat szintjén. Az egyetlen dolog, ami álmodozásra késztet, az a győzelem. Olyan pozíciókért harcolunk, amelyek nem adnak sok lehetőséget az álmodozásra, de bizakodóak vagyunk a jövőre nézve. A csapatban megvan a megfelelő motiváció, és erre szükség is lesz, amikor a bajnoki címért küzdünk” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: