DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrari már elkezdte legyártani a 2022-es autót

Miután a tervezőasztalnál a munka nagy részével már végeztek, Mattia Binotto elárulta, hogy a Ferrari már elkezdte legyártani a karosszériát a 2022-es autóhoz. Teljesen új motort építenek.

Mindenki úgy tekint a 2022-es szabályváltozásokra, mint a messiásra, de persze jövőre is csak egy világbajnoka lesz a Formula-1-nek, így aki szeretne felérni a csúcsra, annak nagyon bele kell találnia az új szabályokba.

A Ferrari nem titkoltan lemondott a világbajnoki cím üldözéséről az elmúlt években, hogy inkább az új korszakra koncentrálhassanak, csapatfőnökük, Mattia Binotto pedig elárulta a Speedcafénak, hogy egészen jól haladnak a munkával.



„Hamarosan itt lesz 2022, így most már annak van itt az ideje, hogy a karosszéria geometriájával foglalkozzunk, valamint az autó egyéb részeit, így a hűtést és a felfüggesztést is kigondoljuk. Amíg ez utóbbi projekt folyamatban van, mivel előrehaladott állapotban tart, mi már el is kezdtük legyártani a karosszériát.

„Eljött az ideje, hogy az aerodinamikával foglalkozzunk. Fontos, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb formát a karosszériának, a szárnyaknak és a többi” – mondta a Ferrari csapatfőnöke, aki ezt követően a motorjukról is szólt néhány szót.

„Sokat dolgozunk az erőforráson. A jövő évi motorunk mind koncepció, mind dizájn tekintetében más lesz, mint az eddigiek. Egyértelműen az a célunk, hogy ezen a téren ledolgozzuk a hátrányunkat és közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz. Kulcspillanathoz érkeztünk, mert most már nemcsak teljesítményt kell találnunk, de a megbízhatóságra is komoly figyelmet kell fordítanunk.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: