DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Opciója van Albonra 2023-ra a Red Bullnak

Az energiaitalosok csapatfőnöke elárulta: ha a jövőben szükségük lenne a Williamshez igazolt brit-thai pilóta szolgálataira, akkor könnyedén újra náluk köthet ki az F1-ben.

A Formula-1-es Olasz Nagydíj előtt jelentették be, hogy Alexander Albon veszi át 2022-ben a Mercedes által leigazolt George Russell helyét a Williamsnél Nicholas Latifi oldalán. A megállapodás nem volt egyszerű, hiszen Albon a Red Bull pártfogoltja, a grove-i istállónak viszont a Mercedes a motorpartnere: Toto Wolff, az Ezüst Nyilak csapatfőnöke el is mondta, hogy szigorú záradékok védik az erőforrással kapcsolatos információkat.

A Red Bull-lal ugyan megszakad a szerződése Albonnak, teljesen azonban nem engedik el az energiaitalosok a brit-thai versenyző kezét. Olyannyira nem, hogy Christian Horner elárulta: opciójuk van a pilótára, ha 2023-ban újra alkalmazni akarnák őt.

horner-albon-redbull



„Ez azt jelenti, hogy jó a kapcsolatunk Alexszel, megmarad a kötődése a Red Bullhoz, és opciónk lehet rá, ha szükségünk lenne a szolgálataira 2023-ban” – magyarázta Horner a Formula1.com hasábjain, hozzátéve: „Gyakorlatilag amúgy is lejár a szerződése a következő idény végén, szóval alapvetően csak felgyorsítottuk a folyamatokat és biztosítottuk a jövőbeli opciókat vele.”

Horner egyúttal nem győzte dicsérni Albon szimulátoros munkáját, amellyel a 2022-es versenygép fejlesztéséből is kivette a részét: „Nagyszerű munkát végzett, és a jövő évi autót illetően is fontos volt a szerepe. Aláírta a williamses megállapodást, aztán már visszaült a szimulátorba késő este. Keményen fogunk dolgozni vele az év végéig. Őrületes, hány órát töltött a szimulátorban, és ezzel mind hozzájárult ahhoz, amit idén a pályán elértünk.”

„Ami lenyűgözött, az az, ahogy megragadta ezt a szerepkört attól a pillanattól kezdve, amikor tavaly Abu Dhabiban értesítettük erről, és ez is az egyik oka, amiért szerettük volna újra üléshez juttatni az F1-ben. Hiányozni fog a hozzájárulása jövőre, de itt van nekünk Jüri Vips és Liam Lawson, akik remek munkát végeznek. Szerződésünk van Sebastien Buemivel is, ahogy Jake Dennis is nagyszerű munkát végez számunkra. Szóval erős és elég széles a szimulátoros csapatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: