DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Mazepint elrontották a Mercedes tesztjei”

Nyikita Mazepin az első évét teljesíti a Formula-1-ben, ám elég sok kritika éri egyelőre. A korábbi F1-es pilóta, Marc Surer szerint nem tett jót neki, hogy korábban a Mercedes gépét tesztelhette.

Egy igazán nehéz szezonja van eddig a Haas istállónak, hiszen két újonc pilótával álltak rajthoz az idén, ráadásul az autót sem fejlesztették igazán, miután szeretnének a 2022-es idényre koncentrálni, ahol új aerodinamikai szabályok érkeznek majd.  

Bár mindkét pilótájuk követett el hibákat az év kezdete óta, eleinte Nyikita Mazepin volt az, aki többet rontott, így hamar közbeszéd tárgya lett a rajongók és a szakértők körében. Utóbbiak közé tartozik az egykori F1-es pilóta, Marc Surer is, aki úgy véli, az orosz pilóta legnagyobb hátránya jelenleg, hogy korábban 2019-ben és 2020-ban is tesztelhette a Mercedes autóját.



„El lett kényeztetve. Egy Mercedesben ülve sokan tudnak gyorsak lenni, ez pedig olyan érzést ad számukra, hogy a Formula-1 nem is annyira nehéz. Ezek után persze a legjobb autóból került a legrosszabba, ami kemény volt a számára” ─ idézte Surer szavait a PlanetF1.

A korábbi versenyző szerint a Mick Schumacherrel való veszekedés és az ütközések is a kapkodásnak és a görcsös próbálkozásoknak a jele, úgy gondolja, túl sok minden van jelenleg a Haas pilótájának a vállán.  

„Mazepin túlterhelt jelenleg. Sok mozdulata, szinte pánikszerűen érkezik, főként a Schumacher elleniek, nincsenek kiszámítva, vagy előkészítve. Szerintem nincs kontroll alatt” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: