DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Schumacher rendezni akarja a problémákat

A gyenge teljesítmény mellett már a pilótáik viszonyával is küzdenie kell a Haas csapatának, miután megromlott a viszony Schumacher és Mazepin között. A német pilóta hamar megoldást akar a gondokra.

Nem egyszerű a Haas istállójának a helyzete az idén. 2021-ben a mezőny végére estek vissza, az autót pedig szinte egyáltalában nem fejlesztették azért, hogy a következő esztendőre koncentrálhassanak, ahol új aerodinamikai szabályok érkeznek. Addig is viszont a nehézségekkel együtt kell átvészelniük az idény hátralévő részét, melyen az sem segít, hogy a versenyzők viszonya egyre rosszabbá vált az utóbbi időben.

Nyikita Mazepin és Mick Schumacher között már a Holland Nagydíjon is feszültség keletkezett, de Monzában is hasonlóan alakultak a dolgok, ugyanakkor az orosz pilóta ekkor elnézést kért a legutóbbi hibájáért. Ezúttal a német is megszólalt, aki úgy véli, hogy házon belül kell megoldaniuk a problémákat.

„Szerintem ebben az esetben belső megbeszéléseknek kell lezajlaniuk. Mindegyik fél részéről elhangzott már minden, így remélhetőleg megtaláljuk a megoldást és a helyes kiutat. Belsőleg már megbeszéltük a dolgot, én pedig eléggé azon vagyok, hogy ezt is magunknak tartsuk meg, aztán meglátjuk, milyen egyetértésre jutunk a csapaton belül” ─ idézte Schumacher szavait a PlanetF1.



Miután 2022-ben felborulhatnak az erőviszonyok, így benne van a pakliban, hogy a Haas is előreléphet, ezért a tavalyi Formula-2-es bajnok szerint is készen kell állniuk erre, azt pedig nem hiszi, hogy a csapat nem engedné őket versenyezni egymás ellen a jövőben.

„Jelen állás szerint nem hiszem, hogy így lenne, szóval remélhetőleg versenyezhetek majd. Bármit is beszéltünk meg, remélem nem lesz gondunk abban a pillanatban, amikor versenyképesebbek leszünk”─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: