DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Albonnak fogalma sincs a mercedeses záradékokról

Toto Wolff szerint szigorú kikötések vannak a Williams által leigazolt pilóta kontaktusában, de maga a versenyző egyelőre nem ismeri ezeket. Beszélt a Red Bullhoz való esetleges visszatérésről is.

Alexander Albon lesz 2022-ben Nicholas Latifi csapattársa a Mercedeshez igazolt George Russell helyett a Williamsnél, ezt a múlt héten jelentette be az istálló. A brit-thai pilóta leigazolása nem volt bonyodalmaktól mentes, hiszen a Red Bull neveltje, miközben a grove-i alakulat motorszállítója a Mercedes. Toto Wolff a minap úgy nyilatkozott, hogy éppen ezért szigorú záradékok vannak Albon szerződésében, hogy a versenyző ne szolgáltathasson információkat a Mercedes motorjáról az energiaitalosoknak.

Maga Albon azonban egyelőre nincs tisztában azzal, hogy pontosan mik ezek a záradékok – erről a Motorsport.com hasábjain beszélt a Formula-1-es mezőnybe jövőre egy év kihagyás után visszatérő versenyző: „Ötletem sincs, hogy őszinte legyek. Még nem beszéltünk ezekről. Továbbra is zajlanak még dolgok, úgyhogy várnunk kell, hogy meglássuk, mik ezek.”

albon-williams-1



Bár hivatalosan Albon nem fog többé a Red Bull-lal szerződésben állni, de a szálak megmaradnak, amelyek a bikákhoz kötik őt. Így felmerül a kérdés, hogy esetleg gondol-e még arra az idén a Német Túraautó-bajnokságban szereplő pilóta, hogy visszatérhet az energiaitalosok csapatához az F1-ben:

„Azt mondanám, butaság lenne nem gondolni arra, hogy a Red Bull egy olyan csapat lehet, ahova még visszatérhetek. Pillanatnyilag azonban nem gondolkodom hosszú távon ilyenben. Úgy érzem, jelenleg az idei évre kell koncentrálnom elsődlegesen, ahol a célunk a bajnokság megnyerése” – utalt a DTM-re a pilóta. „Aztán jövőre csak és kizárólag a Williamsre fókuszálok, az autó fejlesztésére és arra, hogy jó évet zárjunk és folytassuk a fejlődést. Nagy részben álmodozás, ha a jövőre gondolunk, hogy így fogalmazzak. Úgy érzem, egyszerűen a legjobb munkát kell végeznem, viszonylag rövid távra koncentrálnom, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Albon hozzátette: szinte kizárt, hogy a jelenléte miatt jövőre Red Bull-logó tűnjön fel a Williams autóján, azt azonban elképzelhetőnek tartja, hogy a bukósisakjának a dizájnja továbbra is Red Bull-mintázatú lesz.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: