DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Végre bejelentette 2022-es pilótáit az Aston Martin

Bár igazából csak formaságnak tűnt, mégis hosszú ideig húzódott a dolog, de most végre hivatalosan is megerősítették, hogy jövőre is Sebastian Vettel és Lance Stroll fog versenyezni náluk.

Bár igazából egy pillanatig sem lehetett kérdéses, az Aston Martin Formula-1-es alakulata csak most erősítette meg hivatalosan, hogy 2022-ben is a Lance Stroll, Sebastian Vettel párossal fognak nekivágni. Előbbi maradása végképp biztosra vehető volt, elvégre a tulajdonos Lawrence Stroll fia, de a négyszeres világbajnok is „többéves szerződést” írt alá tavalyi leigazolásakor, mégis mostanáig tartott, hogy az istálló bejelentse, hogy élt az opciós jogával az idén már egy dobogós helyezést – meg egy elvett hungaroringi második helyet – szerző német kapcsán.

stroll-vettel-aston-dppi-1



„Jövőre a hatodik szezonomat fogom teljesíteni a Formula-1-ben a csapattársam, Sebastian Vettel mellett” – mondta el a csapat közleményében Stroll. „Együtt vágtunk bele ebbe az Aston Martin Cognizant Formula One Team-projektbe, és már nagyon várom, hogy jövőre is vele folytathassam ezt a nagyszerű utazást. Nem tudtuk elérni, amit az idei évre célul tűztünk ki, de ez csak fokozta a sikeréhségünket a következő idényre nézve. Az Aston Martin presztízsével és támogatásával, valamint az új szponzoroknak köszönhetően, amelyet ez a márka csábított hozzánk, megfelelő helyzetben vagyunk ahhoz, hogy javítsunk a teljesítményünkön 2022-ben.”

Vettel így kommentálta a bejelentést: „Nagyon várom, hogy a következő generációs Formula-1-es autókat vezethessem. Külsőre nagyon másképp néznek ki, az új technikai szabályok révén pedig olyan autóknak kell születniük, amelyekkel sokkal közelebb tudtunk versenyezni egymáshoz, mint az utóbbi időkben. Az izgalmasabb versenyzés a pilóták és a rajongók számára egyaránt remek lenne. Akkorák a változások, hogy minden csapat nulláról fog indulni, úgyhogy ez nagyszerű lehetőség nekünk is az Aston Martinnál. Hiszek a fejlődő csapatunk erejében, és már most várom 2022-t.”

Lawrence Stroll úgy fogalmazott, hogy a low-rake koncepció miatti hátrányuk révén csalódáskeltő volt az idénykezdetük, de azóta sokat fejlődtek. Otmar Szafnauer csapatvezető pedig a következő gondolatokat osztotta meg a változatlan felállás kapcsán: „Lance az egyik legtehetségesebb pilóta napjaink Formula-1-ében, ez pedig most már komoly versenyképességekkel is társul. Négyszeres világbajnokként, 271 nagydíjjal és ebből 53 győzelemmel a háta mögött Sebastian is komoly érték a csapatunk számára, jövőre pedig arra számítunk, hogy remekül szerepelhetnek majd az új autókkal. Soha nem becsüljük alá az ellenfelet, így nem is akarunk ígérgetni, de tudjuk, hogy Lance és Sebastian a legjobbat fogja kihozni a rendelkezésükre bocsátott eszközökből.”

Noha a Haasnál hasonló módon még megerősítésre vár, hogy marad Mick Schumacher és Nyikita Mazepin duója, valójában az egyetlen kérdőjel a 2022-es mezőnyt illetően az Alfa Romeo második ülésével kapcsolatos: a hírek szerint Nyck de Vries és Guanyu Zhou lehet a két fő esélyes Antonio Giovinazzi helyére, de még az olasz maradására is bőven van sansz.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: