DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Stroll: Határozott szándékunk megtartani Vettelt

Noha tavalyi leigazolásakor többéves együttműködésről szólt a bejelentés, most mégis késlekednek a hosszabbítás megerősítésével az Aston Martinnál. A tulajdonos azonban elégedett a némettel.

Sebastian Vettel idén érkezett a Racing Pointból Aston Martinná alakuló istállóhoz. A német tavalyi szerződtetésekor többéves együttműködésről beszéltek a felek, az utóbbi hetekben mégis felmerült, hogy ez esetben vajon miért nem erősítették még meg hivatalosan, hogy 2022-ben is az Astonnál fog versenyezni az idén dobogót is szerző pilóta.

vettel-stroll-lawrence-f1-dppi



Maga Vettel az Olasz Nagydíj előtti médianapon meglehetősen nyugodtan fogalmazott a jövőjével kapcsolatban, az Aston új gyáráról és szélcsatornájáról szóló minapi bejelentés kapcsán pedig a márka vezérigazgatója, Lawrence Stroll is megszólalt a versenyzővel kapcsolatban:

„Elégedettek vagyunk Sebastiannal. Határozott szándékunk vele folytatni jövőre és az azt követő években is” – jelentette ki a kanadai üzletember a BBC-nek nyilatkozva. Arra a kérdésre, hogy mikor dől el, hogy maradni fog-e a német velük, így felelt: „Nagyon hamarosan választ fogtok kapni erre, és minden jel arra utal, hogy ez a válasz ’igen’ lesz.”

Idősebb Stroll azt is leszögezte, hogy az sincs hatással a Vettellel való együttműködésre, hogy a négyszeres világbajnok az utóbbi időben egyre többször emelte fel a hangját számos környezetvédelmi vagy társadalmi kérdésben: „Ez egyáltalán nincs hatással arra az erős és folyamatos vágyunkra, hogy továbbra is nálunk vezessen a Formula-1-ben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: