DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Miért késik Vettel szerződésének bejelentése?

Amikor átigazolt az Aston Martinhoz, többéves szerződésről szólt a fáma, most mégis várni kell a közös folytatás megerősítésére – a németet erről is faggatták az F1-es Olasz Nagydíjat megelőzően.

Sebastian Vettel idén csatlakozott az Aston Martin gárdájához, s már kétszer is dobogós helyen ért célba – igaz, a Hungaroringen utólag kizárták a második helyről. Ennek ellenére hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett arról, hogy 2022-ben is a „zöldeket” erősítené a négyszeres világbajnok, akit az F1-es Olasz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján meg is kérdeztek a Formula.hu jelenlétében, hogy tudja-e már, hol fog vezetni jövőre:

vettel-dppi-monza-day0



„Nincsenek híreim ezzel kapcsolatban” – felelte Vettel. „Egyeztetünk a csapattal nyilvánvalóan, szerintem rövidesen lesz is válaszunk, de egyelőre nincsenek hírek ezen a téren. De igen, izgalmas hét volt, jó látni, hogy George megkapja a lehetőséget a feljebb lépéshez, ahogy azt is, hogy Alex visszatér” – tért ki a Russell-lel és Albonnal kapcsolatos e heti bejelentésekre a pilóta.

Vettel szerződésével kapcsolatban a fő érdekesség, hogy a tavalyi bejelentés alkalmával „többéves kontraktusról” beszéltek a felek – úgyhogy adódik a kérdés, hogy miért is nincs még döntés? „Nincs mit hozzátennem igazából. Általában nem szoktam sokat beszélni a szerződésekről – azt hiszem, magában a szerződésben is benne van, hogy nem beszélhetünk róla sokat. Úgyhogy attól tartok, nem árulhatok el több részletet.”

A négyszeres vb-elsőt később is kérdezték a késlekedés okáról, de akkor is kitérő választ adott: „Ahogy említettem, beszélünk egymással. Nagyon élvezem a munkát a csapattal, szerintem remek a légkör, és hiszem, hogy rendkívül fényes jövő áll a csapat előtt. Nem aggódom, és úgy érzem, hamarosan választ tudunk adni” – fogalmazott Vettel, akinek szerződésével a Formula Podcast legutóbbi adásában is foglalkoztunk – ez a rész 45:08-tól hallgatható:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: