DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hill: Max szándékosan üthette ki Lewist

Még mindig nem ülepedett le a felkavarodott por Max Verstappen és Lewis Hamilton újabb ütközése után. Lássuk, mit mondanak az incidensről jelenlegi és korábbi Formula-1-es pilóták.

Az Olasz Nagydíjon láthattuk Max Verstappen és Lewis Hamilton, a világbajnoki címért csatázó páros második komolyabb ütközését idén. Silverstone-ban Hamiltont hozták ki bűnösnek a versenyfelügyelők, ezúttal azonban Max Verstappent látták vétkesnek.

A holland így három hellyel hátrébbról rajtol majd Oroszországban, mint amelyik pozíciót megszerzi a kvalifikáción, de persze az is könnyen lehet, hogy a Red Bull akkor már összeköti a kellemetlent a hasznossal, és új erőforrást szerel a Red Bullba, ami további büntetést von maga után.

Lássuk, miként látták egykori és jelenlegi pilóták a két bajnokaspiráns legújabb csörtéjét! „Szerintem Lewis szerette volna arra kényszeríteni Maxot, hogy elmenjen egyenesen a bukótérbe az egyes kanyarnál” – kezdte Fernando Alonso. „Max ezt nem tette meg, ott maradt a külső íven, ahonnan aztán belülre került a kettesben, onnan pedig lehetetlen befordulni. Mindketten azt tették, amit tenniük kellett. Ez egy tipikus manőver volt az első kanyarkombinációban, csak most más lett a végkifejlet” – mondta a kétszeres világbajnok.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

Ralf Schumacher és Pedro de la Rosa is azon a véleményen vannak, hogy az ütközésért senki sem hibáztatható egyértelműen: „Szerintem versenybaleset volt. Nem hinném, hogy bármelyikük is szándékosan ment volna a másiknak, hiszen egy versenyző nem tesz ilyet. Max még így is inkább megpróbálta bevenni a kanyart, minthogy levágja azt” – mondta a német.

De la Rosa így látta az ütközést: „Micsoda megmenekülés a glóriának köszönhetően! 100-szor is megnéztem már a balesetet, mégsem tudom megmondani, melyikük hibáztatható jobban. A fifti-fifti eset tipikus példája, két gladiátor küzdött egymás ellen az utolsó centiméterért is.”

Damon Hill – akinek egyébként is markáns véleménye van mindenről – már másképp látta az esetet: „Miután megnéztem a visszajátszást, világossá vált számomra, hogy Max manővere kivitelezhetetlen volt. Inkább le kellett volna vágnia a kanyart, ahogyan azt Lewis is tette a verseny elején a második sikánnál. Az egyetlen lehetséges kimenetel így az maradt, ami valószínűleg meg is fordult a fejében, hogy akkor magával viszi. Nem akarom ezt gondolni egyik versenyzőről sem, de vagy rosszul mérte fel a helyzetet, vagy szándékosan ütközött Lewisszal!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: