DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mindkét AlphaTauri elvérzett már a rajt előtt

Sem Yuki Tsunoda, sem Pierre Gasly nem tudott odaállni az Olasz Nagydíj rajtrácsára vasárnap, a nagyobb probléma, hogy egyelőre nem is tudják, mi volt pontosan a gond az autókkal.

Pénteken még egészen szépnek tűnt a helyzet a Red Bull fiókcsapata számára Monzában, Pierre Gasly a harmadik sorból indulhatott a sprintkvalifikáción és a rajtnál sikerült megelőznie Lewis Hamiltont is, ám nem sokáig örülhetett ötödik helyezésének, mert nekikoccant Daniel Ricciardo autójának, első szárnya megsérült, majd nagy sebességnél letört, a francia pedig a falban végezte.

Így eleve nem maradt túl sok esély a kiemelkedő eredményre, ám hiába cseréltek motort, valami nagyon nem volt rendben az autóval. Már a rajtrácsra való felvezető körben jelezte Pierre Gasly, hogy problémái vannak, ez a meghibásodás pedig javíthatatlannak bizonyult, így a 2020-as Olasz Nagydíj győztese idén valójában el sem tudott rajtolni.

A remekül induló hétvége igazi rémálommá változott Gasly és az AlphaTauri számára


„Kiválóan indítottuk a hétvégét, de szombaton sajnos megfordult a szerencsénk, nagyon csalódott vagyok, hogy egyáltalán részt sem vehettem a versenyen. Nem tudjuk pontosan, mi történhetett, de sajnos az autót be kellett tolni a garázsba és nem is kezdhettem meg a futamot” – ecsetelte véleményét Pierre Gasly.

„Már a rajtrácsra felvezető körön egyértelmű lett, hogy valami elromlott. A srácok megpróbálták megjavítani, de úgy gurultam ki, hogy jól tudtuk, potenciálisan hibás az autóm és sajnos valóban nem is lett jobb semmi a javítás után sem. Óriási csalódás, hogy mindkét autónkat elvesztettük a rajt előtt, éppen csapatunk hazai közönsége előtt.”

Nem járt jobban csapattársa, Yuki Tsunoda sem. „A rajtrácsra felvezető körben észleltünk egy komoly technikai problémát, így visszahoztam a gépet a garázsba és mindent megtettünk, hogy megjavítsuk. Ez nem volt lehetséges a rendelkezésre álló rövid idő alatt, ezért fel kellett adnom a versenyt. Ez már egymás után a második versenyhétvége, ahol ugyanez a hiba előjön, de még nem tudjuk, miért. Pedig nekem minden egyes megtett körre nagy szükségem lenne, hogy minél inkább kiismerjem az autót, ezek a gondok nem könnyítik meg a helyzetemet” – kesergett az újonc japán versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: