DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Egyikünk nem volt partner a versenyzésben

Idén már nem először akadt össze a pályán Max Verstappen és Lewis Hamilton, ráadásul ezúttal mindketten kiestek a versenyből. Verstappen szerint egyikük nem volt vevő a versenyzésre.

Az Olasz Nagydíj 26. körében hajtott ki először – és mint kiderült utoljára is – kereket cserélni Lewis Hamilton. A kiállás azonban nem volt tökéletes, hiszen több, mint két másodperc is benne maradt, de mivel Verstappen kerékcseréje ennél is sokkal rosszabbul alakult, az élet úgy hozta, hogy amikor Hamilton kihajtott a bokszutcából, épp Verstappen elé jött vissza.

A hollandnak több se kellett, egyből vérszemet kapott, és megpróbálta kívülről körbeautózni világbajnoki riválisát az első sikánban, de összeakadtak és végül a Red Bull a Mercedes tetején állt meg.  Így látta Verstappen a balesetet.

„Láttuk, hogy szoros lehet a helyzet köztünk az egyes kanyar felé. A vonal után egyből bevágott elém, így le kellett mennem a pálya szélét jelző fehér vonalon túlra, egészen a zöld részre, hogy ne érjünk össze” – kezdte az összetettben így továbbra is 5 ponttal jobban álló Verstappen a Sky kamerái előtt.



„Megpróbáltam kívülről és amikor rájött, hogy tényleg megpróbálom, egyre jobban tolt le a pályáról. Szerettem volna együttműködni vele, mivel versenyezni akartam ellene. Nem számítottam rá, hogy egyre jobban leszorít majd, mert nem is lett volna rá szüksége. Ahogy kijöttünk volna a kettes kanyarból, tovább versenyezhettünk volna és alighanem ő lett volna előrébb amúgy is a kigyorsításkor.”

„Egy idő után már nem volt hová mennem, a hurkakerékvető megdobott, így felugrattam az ő autójára, emiatt ütköztünk össze végső soron. Két emberre van szükség ahhoz, hogy mindketten bevehessük a kanyart, mikor pozícióért megy a harc. Sajnos mi összeértünk, de ha a két srác közül az egyik nem partner ebben, akkor mit tudsz csinálni?” – tette fel a költői kérdést Verstappen.

„Balszerencsés, ami ma történt, senki sem szereti, mikor így végződik a dolog, de szerintem eléggé profik vagyunk ahhoz, hogy túllépjünk ezen és folytassuk az utunkat. Az emberek persze majd rögtön a silverstone-i ütközést fogják felhozni, hogy ez is amiatt volt, de mint mondtam, magunk mögött hagyjuk az ilyeneket” - mondta már helyszínen lévő tudósítónknak Verstappen.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: