DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Max egyszerűen nem hagyott helyet

A vb-riválisával ütköző Mercedes-pilóta szerint a holland elkerülhette volna a monzai ütközésüket, ahogy a rajtnál ő is hagyott helyet a Red Bull-osnak. A brit a nyakát fájlalta a baleset után.

Silverstone után másodszor történt komoly ütközés a két világbajnoki rivális között: ezúttal a Formula-1-es Olasz Nagydíj felénél a bokszból éppen a pályára visszatérő Lewis Hamiltont támadta az első sikánban Max Verstappen, amikor összeért a két autó, a Red Bull pedig a Mercedes tetején landolt a sóderágyban. A brit futammal ellentétben így mindketten kiestek, Hamilton pedig a Sky F1 kamerái előtt értékelte a történteket:

„Kicsit merevnek” – felelte arra a kérdésre a hétszeres világbajnok, hogy hogyan érzi magát. „Kissé fáj a nyakam, mert a fejemen landolt az autó. De rendben leszek.”

hamilton-crash-monza-dppi



„Olyan keményen versenyeztem, amennyire csak tudtam. Végre megelőztem Landót, így az élre kerültem, ezért kihívtak a bokszba. A kerékcsere nyilván lassú volt, veszítettem néhány másodpercet. Visszajöttem a pályára, láttam, hogy Daniel elment, Max pedig érkezik, és biztosra mentem, hogy hagyjak egy autónyi helyet neki a külső íven. Bementem az 1-es kanyarba, én voltam elöl, ahogy én voltam elöl a 2-es kanyarhoz érve is, aztán hirtelen az autóm tetején landolt.”

De vajon elkerülhette-e volna Verstappen a balesetet? „Abszolút. Pontosan ugyanaz volt a helyzet, mint ami a 4-es kanyarban történt, ahol én mentem a külső íven, pontosan ugyanez volt a pozíciónk, csak én hagytam helyet” – elevenítette fel a start utáni eseményeket is a brit. „Ilyen a versenyzés. Ő viszont ma egyszerűen nem akart helyet hagyni, tudhatta a 2-es kanyarba menet, mi fog történni, tudta, hogy át fog ugratni a kerékvetőn, de mégis megcsinálta. Beszélünk a felügyelőkkel, aztán meglátjuk.”

Arra a kérdésre, hogy fog-e beszélni Red Bull-os ellenfelével, így felelt a címvédő: „Biztos vagyok benne, hogy beszélni fogunk, amikor találkozunk a stewardoknál” – fogalmazott Hamilton. A felügyelők egyébként 17:15-re rendelték be a két érintett pilótát, akik közül így továbbra is Verstappen vezeti a vb-összetettet, öt ponttal megelőzve Hamiltont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: