DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Mondtam, hogy a dobogón végzek

Nagyszerű hétvégén van túl a Mercedes pilótája, miután tegnap megnyerte a sprintkvalifikációt, a vasárnapi futamon pedig az utolsó helyről ért fel a pódiumra. Bottas sejtette, hogy így alakul.

Jó napjai vannak mostanában Valtteri Bottasnak, bár nemrégiben még aggódnia kellett a jövője miatt, azt már hivatalosan is bejelentették, hogy a finn versenyző az Alfa Romeo csapatánál folytatja a pályafutását, miután honfitársa, a 2007-es világbajnok Kimi Raikkönen visszavonul a szezon végén. Az Olasz Nagydíj hétvégéje is jól alakult számára, hiszen pénteken megnyerte az időmérő edzést, egy nappal később pedig a sprintkvalifikációs versenyt.

A szombati sikere a pole-pozíciót jelenhette volna, ám a motorcsere miatt kapott büntetéseknek köszönhetően az utolsó helyről kellett nekivágnia a futamnak, melyen ennek ellenére a dobogón zárhatott.



„Sosem könnyű a mezőny végéről rajtolni, de megmondtam a csapatnak előre, hogy ma dobogón végzek. Örülök annak, hogy itt vagyok és nagyszerű, hogy a csapat több pontot szerzett a Red Bullnál. Főleg azok után ahonnan indultam, szóval ami ezt illeti, a maximumot hoztuk ki a futamból és szereztünk néhány pontot Max és Lewis ütközésével is. Ez egy erős hétvége volt, végig jó volt a tempóm” mondta Bottas közvetlenül a verseny után.

Természetesen szóba került Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése is, a világbajnoki cím legnagyobb esélyesei ugyanis kiejtették egymást a versenyből.

 „Nem igazán láttam az esetet, szóval nem tudom mi történt, de ez sajnálatos. Idő kell hozzá, hogy megemésszük az ilyet. Most jön egy hét szünet, aztán újra nekivágunk” tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: