DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Ez könnyű győzelem lesz Maxnak

Nagyot fordultak az esélyek szombat délután: az addig Olasz Nagydíj favoritjának tartott Lewis Hamilton csak a negyedik rajtkockából kezdhet. A McLarenek legyőzése és a második hely a célja.

A sprintkvalifikáción Valtteri Bottas a csapatérdekeket szem előtt tartva elengedi Lewis Hamiltont, aki így megszerzi a vasárnapi pole-pozíciót, és bár a finn rajtbüntetése miatt a futamra elveszíti hátvédjét, a monzai egyenesekben előnyben levő Mercedesszel győzni fog – ilyesmi forgatókönyvet képzeltünk el az Olasz Nagydíjra, egészen addig, amíg a sprint első másodperceiben Lewis Hamilton nem bukott el három pozíciót, melyeket a későbbiekben sem tudott visszaszerezni.

„Sok pontot elveszítettünk ma” – mondta az ötödikként beérő Hamilton a Sky F1-nek nyilatkozva: nem csupán a sprintkvalifikáción szerezhető maximális háromra, hanem a vasárnapi vb-egységekre is gondolt. A startnál Max Verstappen mellett a két McLaren is megelőzte, akiket segített a lágy gumikeverék a Mercedes közepesével szemben. „Alábecsültük, mennyire jól fognak működni. Most ki kell találnom, hogyan tudom megelőzni a McLareneket holnap, hogy minimalizáljuk a kárt.”



„Láthattuk a Red Bull tempóját… Nem tudom, gyorsabb volt-e Valtterinél is, de gyors az autójuk és pole-pozícióban van, ennek könnyű győzelemnek kell lennie számára” – jósolt Verstappen-sikert Hamilton, aki a negyedik rajtkockából legfeljebb a második helyben bízik. „Nekem a most előttem levő srácokat kell legyűrnöm…”

A Red Bullra visszatérve elmondta: „Egész évben jobb a tempójuk, mint amire számítottunk. Fejlesztéseket hoznak minden héten, nekem azt mondták, csupán egyetlen futamon nem kaptak valami újdonságot. Állandóan növelik az autó teljesítményét. Jó munkát végeztek ma, de elsősorban Valtterinek jár gratuláció” – ismerte el csapattársa teljesítményét, aki végig kézben tartotta a sprintkvalifikációt: ezzel három pontot megszerzett, de motorcseréje miatt csak az utolsó helyről rajtolhat, megnyitva az utat Verstappen előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: