DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ezúttal kijött a lépés Ricciardo számára

Bár az idei szezon eddig nem alakult úgy, ahogyan azt szerette volna, az Olasz Nagydíj szombati napján a harmadik helyen zárt az ausztrál Daniel Ricciardo, aki érthetően jó kedvű volt.

Azt nem lehet állítani, hogy rossz szezonja lenne a McLaren csapatának, hiszen idén eddig összesen háromszor ünnepelhettek dobogós helyezést, ezek közül viszont mindegyiket Lando Norris szállította a brit istállónak. Daniel Ricciardo 2021-ben csatlakozott hozzájuk, ám a dolgok nem éppen a legjobban alakultak a számára.

Bár rosszul indult az idény, úgy tűnik megoldódnak a gondok, miután a legutóbbi négy futamból kétszer is a legjobb ötben végzett az ausztrál pilóta, a monzai sprintkvalifikáción pedig kiválóan teljesített és a harmadik helyen zárt. Mivel büntetés miatt Valtteri Bottast mindenképpen hátrébb sorolják a vasárnapi rajtrácson, így a második rajtkockából indulhat holnap.



„Régen voltam már ilyen helyzetben, szóval nagyon jó érzés. Jó újra itt lenni, a holnapi pedig egy fontos nap lesz, de Valtteri problémái miatt is nyertünk egy pozíciót, így a rajtrács első sorából indulhatunk. Ez már hosszú ideje nem fordult elő, ezért nagyon örülök ennek” ─ mondta Ricciardo közvetlenül a kvalifikáció után.

A McLaren versenyzője arra is kitért, hogy milyen futamot vár holnapra, mint elmondta, a hozzáállása nem fog megváltozni másnapra.

„Teljes támadásba lendülök majd a rajtnál. Ez adta meg nekem a mai esélyt is, jól rajtoltam és egy pillanatig azt hittem, talán el tudom kapni Maxot az első kanyarban, de ő belülről jött. Nagyon várom már a holnapi napot” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: