DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Elsőből lesz utolsó Valtteri Bottas

Furcsa helyzetben van az Olasz Nagydíjon Valtteri Bottas: hiába nyerte meg az időmérő után a szombati sprintet is, a vasárnapi rajtrácson a 20. helyről kell felküzdenie magát, ráadásul a hivatalos statisztikába egyetlen pole-pozíció sem kerül be. Ígéri, hogy oda fog csapni.

Senkitől sem zavartatva nyerte a 18 körös sprintkvalifikációt Valtteri Bottas: a finn a Mercedesből kiszállva emlékeztetett rá, futamkörülmények között nagyon régen nyert utoljára – hogy precízek legyünk, majdnem egy éve, a tavalyi Orosz Nagydíjon szeptember végén.

„Ez most jó érzés! Azt hiszem, elég régen értem célba utoljára egy futamon az első pozícióban!” – mondta a teljesítményéért olimpiai stílusban aranyérmet kapó finn a leintés után adott első interjúban. Hiába az eddig hibátlan teljesítmény Monzában, motorcseréje miatt a sprintkvalifikáció megnyerése nem ér számára első rajtkockát vasárnap.



„Sajnos az utolsó helyről kell elindulnom holnap, de megvan a sebességünk, ezért küzdeni fogok, hogy a lehető legelőrébb végezzek a nagydíjon. Mindenesetre ezt a mostanit nagyon élveztem, tiszta futamunk volt, megmutatkozott a jó tempó” – nyilatkozta Bottas, akinek az interjúkészítő Davide Valsecchi felhívta rá a figyelmét, a szombati futamon nem volt egyszerű előzni: ahogy az ötödik helyre beragadó Lewis Hamilton példája megmutatta, még egy Mercedesszel sem.

„Nem lesz könnyű, az biztos, főleg, ha egy több autóból álló, DRS-t használó csoportba kerülünk. De ne felejtsük el, hogy szabadon választhatunk gumit a rajtnál, szóval meglátjuk, mit tudunk ebből kihozni. Azt megígérhetem, hogy megteszem, ami tőlem telhető” – fogadkozott Bottas, akitől a rajtelsőséget Max Verstappen örökli meg az Olasz Nagydíjra. A statisztikát tekintve különös helyzetben van a finn: hiába húzta be az időmérőt és a sprintkvalifikációt is, hivatalosan egyikkel sem szerezte meg karrierje 18. pole-pozícióját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: