DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell hálás, hogy a Mercedes karolta fel, nem a „kegyetlen” Red Bull

A 23 éves pilóta úgy véli, egy-két éve még nem lett volna felkészült a nagycsapat ülésére. Utódjáról, Alex Albonról is beszélt: az egyik legjobbnak tartja, aki számára a Williams a megfelelő hely.

Minden juniorprogram célja olyan fiatal tehetség kinevelése, akiből egyszer az adott csapat Formula-1-es versenyzője válhat. A Mercedes célt ért George Russell-lel: a brit pilóta 2017-ben – GP3-as bajnoki szezonja előtt – került be az istálló utánpótlásnevelésébe, öt évvel később pedig Lewis Hamilton csapattársa lesz.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Mercedestől megkaptam ezt a lehetőséget, hogy versenyezzek és tanuljak” – mondta Russell az ESPN-nek adott interjúban, egyúttal odaszúrt a Mercedes riválisának, a Red Bullnak. „Mint ismert, a Red Bull néha eléggé kegyetlenül és tapintat nélkül intézi a dolgait, ezért vagyok hálás, hogy ehhez a lehetőséghez jutottam és fejlődhettem.”

 



„Minden versenyző arról álmodik, hogy a Formula-1-be kerül és egy napon versenyeket nyer. Ugyanakkor, mivel a legjobbakkal kell megmérkőzni, ez néha nem megy ilyen könnyen. Sokkal erősebb helyzetben érzem most magam. Még ha az elején kicsit le is leszek maradva, elég stabil vagyok mentálisan ahhoz, hogy ne legyen rossz hatással rám, mert tudom, hogy fel fogom venni a tempót. Hogy mikor, azt még nem tudom, de elég érett és idős vagyok ahhoz, hogy megbirkózzak vele. Egy vagy két évvel ezelőtt valószínűleg nem lettem volna még az” – emelte ki a 23 éves versenyző, hogy a legalkalmasabb pillanatban csatlakozik a Mercedeshez.

A Williams-pilóta kritikája a Red Bull pilótapolitikájáról azért furcsa, mert Alex Albon helyzete mutatja, az energiaitalosok tudnak nagyvonalúan bánni a kötelékbe tartozó versenyzőkkel. Albonnal a nagycsapattal töltött időszakban is türelmesnek bizonyultak Helmut Markóék, a kihagyott 2021-es szezon után pedig versenyzői üléshez segítették a Williamsnél. A thaiföldi éppen Russell utódja lesz Grove-ban.

„Alex egy fantasztikus versenyző. Nehéz időszakot töltött a Red Bullnál, de úgy vélem, erősebben fog visszatérni. A williamses környezet tökéletesen passzolni fog hozzá, ezért remek teljesítményt nyújt majd” – mondta Russell a monzai sajtótájékoztatón. „Őszintén azt gondolom, megérdemli az esélyt a rajtrácson. A legjobbak egyikének tartom, a Williams pedig abszolút a megfelelő csapat számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: