DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button Russellnek: Ne foglalkozz Lewisszal

A Mercedes ezen a héten jelentette be, hogy Valtteri Bottast a következő szezontól a Williams pilótája, George Russell váltja a csapatnál. Jenson Button saját tapasztalata alapján adott tanácsot.

Az F1-ből már visszavonult 2009-es világbajnok 2010 és 2012 közt három éven át volt Lewis Hamilton csapattársa a McLarennél, ahová azt követően érkezett, hogy 2009-ben megnyerte a világbajnoki címet a Brawn GP színeiben.

Elmesélte a Sky Sports-nak, hogy ő milyen feltételekkel ment bele, hogy Lewis Hamilton csapattársa legyen, de saját tapasztalataiból merítve tanácsot is adott a jövőre a Mercedesbe átülő George Russellnek.

„Egész jól kijöttünk Lewisszal. Néha volt egy kis kölcsönös meg nem értés közöttünk és néhány apróbb vita, de egyébként semmi komoly” – kezdte a 41 éves Button. „Számomra furcsa volt, hogy megérkeztem egy csapathoz, ahol Lewis már évek óta versenyzett, mégis egyenlő elbírálásban részesültem.”



„Amikor először beléptem az ajtón Wokingban, azt kérdeztem, hogy ez a Lewis-csapat, vagy ugyanazokat a feltételeket kapom meg én is. Azt mondták, ugyanazok a feltételek, így már csak annyi volt a kérdésem, hogy hol írjam alá a szerződésemet. Azt gondolom, hogy Lewis a pályán rendkívül kiegyensúlyozott, azokban az időkben azonban még egy kicsit naiv volt talán.”

 „Amikor elkezdesz építeni magad köré egy csapatot, foglalkoznod kell azzal is, hogy ők is csak emberek. Lewis rendkívül gyors volt, és azt hitte, ez elég is lesz részéről, én azonban volt, hogy meghívtam a srácokat vacsorázni. Az apró dolgok is számítanak, csapatjátékosnak kell lenni, ezt ma már ő is tudja.”

„Russellnek is csak annyi lesz a dolga, mint annak idején nekem, mikor besétál a Mercedeshez: legyen önmaga. Ne akarjon olyasvalaki lenni, aki valójában nem ő. Nagyszerű személyiséggel rendelkezik, ami majd jól fog jönni számára, és fontos, hogy koncentrált legyen és ne foglalkozzon azzal, mit csinál Lewis. Csak saját magára kell összpontosítania.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: