Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 19. kedd
F1

Rosberg: Hamilton csak veszíthet ezzel

A 2016-os világbajnok szerint egykori mercedeses kollégája nem igazán jöhet jól ki abból, hogy jövőre George Russell lesz a csapattársa – a fiatal britnek ellenben nem lesz mit veszítenie.

Lewis Hamilton öt év után új csapattársat kap jövőre: mint azt a héten végre hivatalosan is bejelentették, Valtteri Bottas az Alfa Romeóhoz távozik, a helyére pedig George Russell érkezik a Mercedeshez. Sokan arra számítanak, hogy a Williamsben is olykor megvillanó ifjú pilóta megnehezítheti a hétszeres világbajnok dolgát, aki Bottast rendre viszonylag könnyedén utasította maga mögé.

A brit előző kollégája, a 2016-ban ellene vb-címet nyerő Nico Rosberg szerint is pikáns párharcra számít 2022-ben, amelyből viszont szerinte Hamilton nem igazán jöhet ki jól – a német a Sky F1-nek nyilatkozva azt is elmagyarázta, miért:

hamilton-russell-insta„Russell számára az a pozitívum, hogy nincs mit veszítenie, csak nyerhet ezen, hiszen minden idők legjobbja ellen fog versenyezni. Senki sem várja azt, hogy összeroppantja őt, de ha mégis megteszi, akkor abszolút ő lesz minden idők legnagyobb hőse. Ez teszi nehézzé a dolgot Lewis számára, hiszen itt van ez a fiatal üstökös, aki nem nyert még semmit, így igazából Lewis csak veszíthet ezen a helyzeten. Ő a legnagyobb, és képzeljük el, hogy ez a fiatal srác elkezdi legyőzni… az egy nagyon kényelmetlen helyzet lenne.”

Annak idején Rosberg és Hamilton között a pályán is történtek ütközések. A visszavonult pilóta szerint Russell számára nehéz lesz megtalálni az ideális arányokat a csaták során az agresszivitás terén:

„George számára is kihívás lesz az első kerék a kerék elleni csata. Engedni fog vagy ott tartja az autóját? Ez nagyon nehéz, mert ha ott tartja és ütközés lesz belőle, ami teljesen az ő hibája, az katasztrofális kezdés lenne a Mercedesnél. Ha viszont ütköznek, de inkább Lewis hibája lesz, az pedig önbizalomlöketet adhat neki és lenyugtatná Lewist – úgyhogy nehéz ezt felmérni. Nehéz megtalálni a megfelelő arányokat. Valtteri túl konzervatív volt az öt éve során, úgyhogy ő kissé rosszul csinálta, de vannak rossz példák arra is, hogy valaki túl agresszív.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?