DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Azért vagyok itt, hogy versenyezzek Max ellen!

A Holland Nagydíj csalódása után újra jól megszokott helyén van Lando Norris és a McLaren: közvetlenül a Mercedes és a Red Bull mögött, a negyedik helyen. A brit már el is szánta magát.

Zandvoort egy olyan élmény volt a McLaren számára, amelyen minél hamarabb túl kellett lendülni. Egyetlen árva pontot szereztek Lando Norris révén, a Ferrari pedig lassan ellépkedett előlük a konstruktőri világbajnokságban. Olaszországba azzal a reménnyel érkeztek, hogy a hollandiai vesszőfutás csak átmeneti volt.

Egyelőre nagyon is úgy tűnik, hogy igen. Norris neve az Olasz Nagydíj pénteki napján ismét ott állt az eredményjelzőn, ahol a szezon eddigi részében megszokhattuk. Vagyis nem teljesen, hiszen az időmérő két szakaszában is Max Verstappen elé sorolt be, és végül csupán 315 ezreddel sikerült a hollandnak visszavernie a támadását.

Úgy látszik, ma tele van boldog pilótákkal a mezőny. A McLaren britje ellenfeléhez hasonlóan kicsit többet is elfogadott volna ugyan, de a múlt hetiek fényében örül, hogy visszakormányozta csapatát az élbolyba. A kicsi különbség egyszerre zavaró és szívderítő is. „Boldogan vagyok csalódott. Visszatértünk oda, ahol lennünk kell. Örömteli egy jól sikerült időmérővel visszavágni, remekül kezdődik a hétvége. Nyilvánvalóan még sok van hátra a versenyekkel, de a múlt hétvégénél ez már jobb. Persze jó lett volna csak egy kicsit több időt találni. Fél tized vagy mennyi kellett volna. De boldog vagyok, hogy negyedik lettem, ez kiváló hely holnapra” – nyilatkozott Norris lelkesen a kvalifikáció után.



Ha pedig már ennyire az utolsó pillanatban verte csak meg Verstappen, a fiatal pilótának nem is lehet más a célja, mint visszakerülni elé. De csak óvatosan, hiszen már a 4. pozíció is épp elég értékes. „A cél, hogy ott maradjunk, ahol most vagyunk. Talán lehetőségünk adódik majd megelőzni Maxot. Hozzá közelebb lehetünk, a Mercedesek nagyon távol járnak majd. Velük nem hiszem, hogy meccsben lehetünk, de a Red Bull-lal igen. Perez előtt vagyunk, majdnem Max előtt is. Meglátjuk. Bármi megtörténhet” – fogalmazott óvatos optimizmussal.

A pályán talán holnap láthatjuk az igazi csatát köztük, azon kívül azonban már az időmérő után sem kímélték egymást. Verstappen ugyanis szeretete és elismerése jeléül térden rúgta Norrist. A brit szerint ellenfele, akivel egyébként köztudottan jó barátságban vannak, pusztán „legjobb védekezés a támadás”-alapon kedveskedett a gesztussal. „Fenyegetve érzi magát, szóval jó előre ki akar szedni a versenyből. Nem szeretné, hogy rontsam az esélyeit. De azért vagyok itt, hogy versenyezzek ellene, akkor is, ha ő a világbajnoki címért küzd” – jelentette ki a szokásos mosollyal az arcán. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: