DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Örülök a harmadik helynek!

Bejött Max Verstappen azon „jóslata”, miszerint Monza a Mercedes pályája, és a Red Bull szenvedősebb hétvégére számíthat. Pénteken a hollandnak meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

Max Verstappen nem várt csodát az Olasz Nagydíjtól, két futamgyőzelem után tudta, olyan területre érkeznek, amely az ellenfélnek kedvezett az elmúlt években. Bár idén már több Mercedes-pályán is a bikások diadalmaskodtak, ezúttal valóban az Ezüst Nyilak állnak jobban a pénteki program után. A sprint miatt pénteken tartott időmérőn Lewis Hamilton végig Verstappen előtt volt, a végén pedig Valtteri Bottas is megelőzte, de nemcsak őt, hanem a világbajnokot is.

Verstappen a kvalifikáció után elégedetten nyilatkozott (bár ez cseppet sem látszott rajta), szerinte ennél jobb eredményben nem is reménykedhettek. „Nagyon boldog vagyok, hogy harmadik lettem. A versenyen kicsit közelebb lehetünk. Sose lehet tudni” – mondta az autóból kiszállva. Azt már nem pontosította, melyik versenyre gondol, hiszen tulajdonképpen a holnapi is az lesz. Mindenesetre küzdelmes folytatást vár.



„Azt hiszem, ez a pálya nekünk mindig is nehéz lesz. Az első szabadedzésen kicsit jobban szenvedtünk, mint szerettünk volna, de azt hiszem, egész jól visszajöttünk az időmérő közben. Holnap még ott lesz a második szabadedzés is, meglátjuk, mivel segíthetjük még a versenytempót. Természetesen itt mindig is nehéz dolgunk lesz, de úgy gondolom, szerezhetünk egy jó adag pontot” – foglalta össze gondolatait a vb-éllovas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: