DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Perez Verstappenért áldozta fel magát

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke versenyzőjét, Sergio Perezt dicsérte, amiért csapattársa segítségére volt a pénteki időmérőn. Szerinte a mexikói nagy áldozatot hozott.

Sergio Perez az Olasz Nagydíj pénteki kvalifikációján vállalta, hogy csapattársa előtt megy ki a pályára, bízva abban, hogy szélárnyékkal segítheti őt a pole-pozíció megszerzése érdekében. Verstappen ugyan be tudott állítani egy olyan időt, amely elegendő volt számára ahhoz, hogy a szombati sprintkvalifikáción a harmadik helyről indulhasson, ám utolsó körében Perez önfeláldozása ellenére sem tudott javítani, így csupán a Mercedesek mögött végzett.

Horner dicsérte újonnan aláírt versenyzőjét, amiért vállalta ezt az áldozatot, továbbá elmondta, nem felejtik el a mexikói erőfeszítéseit. „Checo (Perez) szerepe kulcsfontosságú volt ma, igazi csapatjátékosként viselkedett. Segítette a csapattársát, annak ellenére, hogy ezzel ő fél másodpercet veszített. Természetesen a mclarenesek előtt szerettünk volna végezni, de elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel is.”



A Red Bull fel volt készülve a Mercedesek dominanciájára, hiszen a monzai pálya nem az erősségük. Horner mégis bizakodó, szerinte a hiányuk idén nem olyan jelentős: nagyjából a felére csökkent a különbség.

Mint elmondta, Verstappen kedvező pozícióból indul a szombati sprintkvalifikáción, ezért fontos, hogy a rajtja minél jobban sikerüljön. „Mivel Max a rajtrács jobb oldaláról indul, rendkívül izgalmas lesz az első kanyarig tartó hajsza. Bízom benne, hogy kap egy kis szélárnyékot is. Lewis valószínűleg a bal oldalon autózott volna az 1-es kanyarig, ha Max nincs ott, így viszont nagy a valószínűsége, hogy be fog vágni elé. Izgalmas lesz, az biztos” – fejtette ki Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: