DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen a Williamsnél vagy a Red Bullnál is folytathatta volna pályafutását

2021 végén búcsút int a Formula-1-nek a Jégember, aki húsz évvel ezelőtt kezdődött pályafutását zárja majd le az Alfa Romeónál. Pedig máshogy is történhetett volna.

Az egy istállónak számító Sauber és Alfa Romeo kötelékében kétszer is láthattuk Kimi Raikkönent, pályafutása legelején és legvégén. Három másik gyártónál is versenyzett a veterán finn, a McLarennél, a Lotusnál, valamit két különböző időszakban a Ferrarinál is. Most kiderült, hogy a Williams és a Red Bull is kérője volt Raikkönennek néhány évvel ezelőtt.

A Red Bullnál Mark Webber visszavonulásakor merült fel komolyan a neve, de végül Daniel Ricciardo lett a befutó, a finn pedig Maranellóba igazolt a Lotustól. „Igen, valóban folytattunk megbeszéléseket Kimivel, amikor Mark Webber visszavonulása után másik pilótánkat próbáltuk megtalálni, ő lett volna az egyik jelöltünk” – idézi Christian Horner szavait a PlanetF1.com.

Raikkönennek bőven akadtak kérői az előző évtized elején


„Miután kétéves kihagyás után visszatért a száguldó cirkuszba, már jóban voltunk, mert ugye a Red Bull támogatásával ralizott, de igazából már pályafutása elejétől jó kapcsolatban voltunk. Felmerült a lehetőség, beszélgettünk az esetleges közös folytatásról, de végül nem kötöttünk szerződést.”

Toto Wolffal is kapcsolatba került a kapós finn, amikor 2012-ben előbbi a Williams egyik vezető embere volt (2013-tól csatlakozott a Mercedeshez). „Amikor a Williamsnél dolgoztam, szóba került köztünk, hogy esetleg a Williamshez jöhetne Kimi. Mindig is nagyon kedveltem őt, mint karaktert” – ismerte el Wolff, de mint tudjuk, ebből a kontraktusból sem lett semmi, mert 2013-ban még a Lotusnál maradt Raikkönen, 2014-től pedig a Ferrarihoz igazolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: