Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 22. péntek
F1

Norris: Lewisék életét sem könnyíteném meg

Bár Sergio Perez dühös volt rá az F1-es Holland Nagydíjon történt csörtéjüket követően, a McLaren fiatal brit pilótája szerint semmi kifogásolni való nem volt a manőverében.

Az elrontott időmérője után Sergio Perez a zandvoorti futam utolsó szakaszában érte utol Lando Norrist, aki azonban keményen védekezett ellene: a mexikói az 1-es kanyar külső ívén próbálkozott, a két autó viszont majdnem összeért a kijáraton. A Red Bull-os a leintés után mérges is volt riválisára, a McLaren pilótája ugyanakkor nem látott semmi kivetnivalót a manőverében – minderről a Sky F1 kameráinak beszélt:

perez-norris-zandvoort-olleivan-1„Nem fogom megkönnyíteni az életét. Szerintem örülnünk kell neki, hogy versenyezhetünk. Ő egy Red Bullban ül, a leggyorsabb autóban. De nem számít, melyik versenyzőről van szó, csatázhatunk akár Lewis vagy Max ellen is, mindegyiküket egyformán kezeljük, és nem fogom megkönnyíteni a dolgukat, hiszen én pontosan annyira szeretném azokat a pontokat, mint ők.”

„Próbálkoztam, kicsit leszorítottam, de szó sem volt olyasmiről, hogy lezavartam volna a pályáról. Mindketten keményen harcoltunk a másik ellen, eléggé kivágott az 1-es kanyarba menet, én pedig csak nem akartam túl sok helyet hagyni neki. Elegendő helyet hagytam, csak nem a teljes pályát. Így is megelőzött, össze sem ütköztünk, és később még egyet tudott előzni.”

A végül az egyetlen pontot érő tizedik helyen befutó Norris azt is elárulta, hogy ráadásul egy hiba miatt még nehezebb dolga is volt Perez ellen: „Nagyon sokat pattogott az autó, úgyhogy lecsúszott a lábam, és azt hittem, elment a hajtás. De aztán ráléptem a gázra, és úgy mentem be a kanyarba, hogy imádkoztam, nehogy törött legyen a felfüggesztés vagy valami. Kicsit kockázatos volt. Így is próbáltam visszaelőzni őt, mellette maradtam, de az, hogy lendületet veszítettem, mert lecsúszott a lábam a pedálról, a pozíciómba került.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?