DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Perez: Legalább sikerült a kármentés

Miközben az élen Max Verstappent még a Mercedesek sem tudták kizökkenteni, csapattársa, Sergio Perez a verseny nagy részében a mezőny egy teljesen más pontján volt kénytelen autózni.

Miután Sergio Perez számára katasztrofálisan sikerült szombaton az időmérő, Max Verstappen egyedül maradt az élen a két Mercedesszel szemben. Ez végül nem okozott problémát a hollandnak, segítség nélkül is kényelmesen az Ezüst Nyilak előtt maradt, és visszavette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

Perez ettől függetlenül természetesen nem örül annak, hogy nem csapattársa közelében töltötte a Holland Nagydíj jelentős részét, hanem a mezőny végén. Eleve onnan várta a rajtot, hiszen motorcseréje miatt csak a bokszutcából indulhatott, de mindenképpen hosszabb ideig maradt ott, mint amire számított. A verseny elején Nyikita Mazepinnel vívta a legnagyobb csatát, ami végül a gumistratégiáját is megbolygatta, egy előzési kísérletkor ugyanis kockásra fékezte a Pirelliket.

Innen kellett újra felépítenie mindent, ami szerinte sikerült is. A mexikói a futam után elmondta, mindent vagy még többet is kihoztak a pályából, amit lehetett. „Sikerült minimalizálnunk a veszteséget. Ez ezen a pályán különösen jó, hiszen szinte lehetetlen rajta előzni. Sok kockázatot kellett vállalnom. A versenyünket bonyolította a helyzet az elején Nyikitával. Nagyon későn mozdult, nekem pedig ahhoz, hogy elkerüljem őt, satufékeznem kellett, aztán pedig mehettem a bokszba. Tulajdonképpen akkor újra kellett kezdenem a versenyt” – idézte fel a történteket.



Perez nem úszta meg ennyivel, a pontokért párbajozva Lando Norris sem kímélte őt, a kerék a kerék elleni ütközetet pedig a Red Bull jobb oldala bánta. Nem volt jelentős, de a mexikói szerint ez, illetve a Mazepin-eset sok ponttól fosztotta meg. „Ennek a versenynek volt értelme. A Landóval való koccanást leszámítva… Abban megsérült a padlólemez jobb oldala, és szerintem a hatodik helyünkbe is került. Szerintem ez az összeérés teljesen felesleges volt” – kommentálta a másik csatát.

Perez végül a 8. helyen ért célba és a nap versenyzőjének is őt választották, de ezeket az eredményeket nem fejelte meg még a leggyorsabb körrel is, pedig lett volna rá lehetősége. Amikor a kihagyott lehetőségről kérdezték, a Red Bull-os rávilágított, semmi értelme nem lett volna megpróbálni elorozni a Mercedestől azt a bónuszpontot. „Épphogy meglettek így is a pontjaink, azzal el is veszíthettük volna őket. Mi a konstruktőri címért is harcban vagyunk, és végtére is, az csak egyetlen pont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: