DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Marko: Hamilton szeret drámázni

Max Verstappen győzelmét hozta a Holland Nagydíj; próbálkozhatott a Mercedes bármivel, a Red Bull-ost lehetetlen volt megszorongatni. Nehezen vették ezt tudomásul, van, aki szerint túlzásba is vitték.

Max Verstappennek gyakorlatilag nem volt ellenfele haza versenyén. A Red Bull és pilótájuk újabb tökéletes hétvégét produkált, és sikerült újfent borsot törniük a Mercedes orra alá, akik a futamon tehetetlenül nézték, amint a holland diadalmaskodik, és ezzel az egyéni bajnokságban is átveszi a vezetést.

Az ellenfél olyannyira nem találta a megoldást, hogy kétségbeesett rádiózásuk a tévéközvetítésben is a szokottnál nagyobb részt tett ki. Természetesen döntően a szerkesztőn múlik, mi hogyan és milyen mennyiségben kerül adásba, Lewis Hamilton panaszkodása azonban a csapatrádiókat szüntelenül fülelő riválisok szerint is sok volt.



A Red Bull szókimondásáról ismert tanácsadója, Helmut Marko ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét, amikor a futamot értékelte. Miközben versenyzőjét, Verstappent mulattatta, Hamilton mennyire szenved mögötte, az osztrák szakember a hétszeres világbajnok színészi képességeit dicsérte. „Hamilton szeret drámázni. Mi is alaposan megfigyeltük a Mercedes gumijait, és azt láttuk, hogy Bottasnál lett kritikus az állapotuk. De mindent összevetve rendben volt” – igyekezett árnyalni Hamilton szavait Marko.

Talált ugyanakkor elismerésre méltó tulajdonságokat is a Mercedesnél; még ha nem is viselték éppen emelt fővel a vereséget, ezúttal legalább sportszerűek voltak. Az osztrák örült, hogy Verstappen haza nagydíja nem torkollott olyan balesetbe, mint anno Hamiltoné. „Úgy gondoltuk, hogy a második kiállás után gond nélkül tudunk majd menni a kemény keverékekkel. Hamilton keményen támadott, de Max kivédte. Utána már csak célba kellett érni. Kemény csata volt az elsőtől az utolsó körig. De minden tiszteletem a Mercedesnek és Lewis Hamiltonnak. Ahogy viselkedtek – egy versenynek épp ilyennek kellene lennie!” – intézett a kritika mellett néhány kedves szót is riválisaikhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: