DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hakkinen: Max ellen tehetetlen volt a Mercedes

Mika Hakkinen szerint nagyszerű versennyel tért vissza a Formula-1-be Hollandia, Max Verstappen pedig 23 éves kora ellenére hihetetlen érettségről tett tanúbizonyságot. Raikkönent is méltatta.

Az F1-ből 2001-ben visszavonuló Mika Hakkinen manapság az Unibet bloggereként tevékenykedik, minden egyes verseny után a sportfogadási szakoldalra ír véleményt az előző hétvégén történtekről. Így értékelte a Zandvoortban látottakat.

„Ez egy eléggé szűk pálya, de a tervezők kihozták belőle az abszolút maximumot. Nagyszerű élmény volt kilátogatni és testközelből átélni a Holland Nagydíjat. Nehéz itt előzni, de Sergio Perez megmutatta, hogy mégsem lehetetlen, mindazonáltal remélem, hogy jövőre kibővítik a DRS-zónát” - kezdte a kétszeres világbajnok finn.



„Bár a silverstone-i és a budapesti balesetek miatt Lewis Hamilton élére állhatott a világbajnokságnak, most is láthattuk, hogy a Red Bull-Honda a legerősebb csomag idén a száguldó cirkuszban. Ami szintén nyilvánvaló, hogy Maxban megvan a kellő magabiztosság és elszántság ahhoz, hogy világbajnok lehessen.”

„A Mercedes komoly kihívás elé állította őt egész hétvégén, Lewis Hamiltonnal mindent megpróbáltak, hogy találjanak egy olyan stratégiát, amivel Max elé kerülhetnek, de ő egyszerűen túl gyors volt, és ez ellen semmit sem tehettek a mercedesesek.”

Mika Hakkinen ezt követően beszélt honfitársa, a szintén világbajnok Kimi Raikkönenről is, aki múlt héten jelentette be visszavonulását: „Sajnálom, hogy pont ezen a hétvégén produkált pozitív Covid-tesztet, amikor bejelentette a nagy hírt. Az elmúlt húsz évben hihetetlen dolgokat ért el, ez alatt pedig nemcsak azt értem, hogy világbajnok lett, de egy hatalmas rajongótábort is képes volt maga mögé állítani.Egyike volt a jelen szupersztárjainak az F1-ben, és távozásával már csak három világbajnok marad a mezőnyben: Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Fernando Alonso. Azonban, ha a Mercedes nem talál valamit a szezon hátralévő részében, arra számítok, hogy hamarosan Max is felkerül erre a listára!”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: