DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen elhagyhatta a karantént

Kimi Raikkönen engedélyt kapott a holland és a svájci hatóságoktól, hogy magángépével hazarepüljön családjához. A finnek két negatív eredményre lesz szüksége, hogy Monzában rajthoz állhasson.

Miután szombat reggel pozitív teszteredményt produkált, kénytelen volt karanténba vonulni a visszavonulását épp a múlt héten bejelentő Kimi Raikkönen. A finn annak ellenére lett koronavírusos, hogy márciusban, majd áprilisban két dózist kapott a Pfizer vakcinájából - írja a svájci SRF.

Szerencsére a negatív fejlemények ellenére a finn a hírek szerint jól érzi magát, azonban ahhoz, hogy Monzában rajthoz állhasson, két negatív tesztet kell produkálnia. Egyelőre azonban még kötelező karanténban volt a finn, viszont a svájci és a holland hatóságok külön engedélyével magángépén hazarepülhetett családjához, így nem kell a holland szállodában töltenie a következő napokat.



Zandvoortban Robert Kubica helyettesítette a versenyképtelen 2007-es világbajnokot, Monzában egyelőre még kérdéses, hogy ismét a lengyel ülhet-e be Raikkönen helyére, vagy esetleg egy fiatal tehetségnek szavaznak bizalmat Frederic Vasseurék, amennyiben ott sem állhat rajthoz a szezon végén visszavonuló pilóta.

Ami a csapat jövőjét illeti, a legtöbb hír arról szól, hogy Raikkönen helyét honfitársa, a jelenleg a Mercedesnél versenyző Valtteri Bottas veszi át az Alfa Romeónál. Frederic Vasseur egyelőre nem szerette volna ezt megerősíteni.

"Kiminek most már jól fog jönni egy kis pihenés, közben pedig lesz ideje gondolkodni is. A továbbiakat megbeszéljük majd vele később. Annyi biztos, hogy nem a nemzetiségük alapján választjuk ki a pilótáinkat" - nevetett Vasseur. "Mindenesetre remélem, hogy lassan pont kerül az ügy végére. Talán már Monzában sor kerülhet erre, de lehet, hogy Szocsiban lesz meg a bejelentés."

Frissítés: Közben az Alfa Romeo és Valtteri Bottas közösen bejelentették a közösségi médián keresztül, hogy 2022-től együtt folytatják. A finn többéves szerződést írt alá a svájci székhelyű csapattal, a csapattársa kiléte egyelőre még kérdéses.

 Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: