DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Friss: koronavírusos Raikkönen

Szombat reggel, néhány órával a harmadik szabadedzés kezdete előtt jelentette be az Alfa Romeo, hogy pilótájuk kénytelen lesz kihagyni a Holland Nagydíjat. Robert Kubica ugrik be helyette.

Pozitív lett Kimi Raikkönen koronavírus-tesztje, így a finn pilóta számára véget ért a hétvége, közölte szombat reggel az Alfa Romeo. Mint elmondták, Raikkönen jól van és nincsenek tünetei. Helyét a tartalékpilóta, Robert Kubica veszi át. 

A kontaktszemélyeket már elkülönítették, de a hírek szerint a Jégember nem adta tovább a fertőzést egy kollégájának sem. A közösségi oldalon azonban az egyik Alfa Romeo-csapattag révén feltűnt egy videó, amely alapján az Alfa-pilóták együtt távoztak tegnap a pályáról. Állítólag Raikkönen nem volt köztük, csak Giovinazzi és Kubica ült az autóban.

A pozitív teszttel Raikkönen jövő hétvégi, Olasz Nagydíjon való szereplése is kérdésessé vált. Az Alfa Romeo nem bízik pilótájuk monzai szereplésében, így jó eséllyel a következő futamon is Kubicát láthatjuk majd az autóban. A csapat tájékoztatása alapján egyébként minden csapattag be volt oltva, Raikkönent is beleértve.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: