DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Aston Martin: Nem környékeztük meg Alonsót

A német sajtó szerint Lawrence Stroll váratlanul a kétszeres világbajnokra akarta lecserélni Sebastian Vettelt. A csapat elismerte, hogy Stroll találkozott Fabio Briatorével, de szó sem volt köztük Alonsóról.

A Holland Nagydíjon a csapatfőnökök sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a következő hetekben várható az Aston Martin 2022-es pilótapárosának bejelentése: a várakozásnak megfelelően Sebastian Vettel és Lance Stroll marad a következő idényben is. Bár a kétszer is dobogós helyen célba érő – a Magyar Nagydíj második helyétől végül megfosztott – Vettel maradásában korábban is kevesen kételkedtek, napvilágot látott egy elmélet, amely szerint a csapat egy másik világbajnokra, Fernando Alonsóra cserélte volna a németet.

A teória a német sajtóban, az Auto Motor und Sport lapban jelent meg: eszerint Vettel jövője biztosnak tűnt addig a pontig, mikor az Aston Martin vezére, Lawrence Stroll – nem világos indíttatásból – váratlanul meg akart válni tőle, és megkereste Fernando Alonsót egy ajánlattal. A spanyol azonban visszautasította a megkeresést. Az Alpine a Belga Nagydíj előtt bejelentette, hogy Alonso velük folytatja 2022-ben. Az Aston Martin így alternatíva nélkül mégiscsak Vettel mellett teszi le a voksát: a hivatalos megerősítésre már Zandvoortban számítani lehetett, de jelen állás szerint még várni kell rá egy keveset.

 



Az Aston Martin részéről elismerték, Lawrence Stroll és Alonso menedzsere, Fabio Briatore valóban találkoztak augusztusban, de szó sem volt köztük lehetséges átigazolásról.

„Lawrence Stroll nem ajánlott versenyzői ülést Fernando Alonsónak, a bizonyos sajtótermékekben megjelentekkel ellentétben” – idézi a RaceFans.net az Aston Martin szóvivőjét. „Lawrence Flavio Briatorével ebédelt Szardínián a nyári szünet során. Ők ketten baráti kapcsolatban állnak. Sok év alatt sokszor együtt ebédeltek már Szardínián, ez egy társasági esemény volt, semmi több.”

Ugyancsak az Aston Martin csapatfőnöke, Otmar Szafnauer mondta el Zandvoortban, hogy Vettel egy plusz egy éves szerződéssel van náluk – akárcsak Alonso az Alpine-nál –, és konkrét dátum vonatkozik arra, meddig lehet érvényesíteni az opciót. Ezt a határidőt eddig nem érték el, ám kölcsönösen megvan a szándék a folytatásra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: