DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hivatalos: Alonso 2022-ben is az F1-ben

Bejelentést tett a Belga Nagydíj csütörtöki napján az Alpine: Fernando Alonso meghosszabbította kontraktusát, így a következő szezonban is az istálló pilótája marad.

Ez változatlan párost jelent a márkaként első futamgyőzelmét Magyar Nagydíjon megszerző Alpine számára: Fernando Alonso és Esteban Ocon csapattársak maradnak – a francia hároméves szerződését már korábban bejelentette a csapat.

„Számunkra ez a tökéletes versenyzői felállás, a rajtrács egyik legerősebbje” – kommentálta a bejelentést Laurent Rossi, az Alpine márka vezérigazgatója. „Nagymértékben kiegészítik egymást, mindketten nyers tehetséget és sebességet kínálnak, a csapatszellem mégis feddhetetlen, ez hozta el első győzelmünket Magyarországon. Fernando az év eleji visszatérése óta lenyűgözött minket odaadásával, csapatmunkájával és koncentrációjával. Magyarországi teljesítménye újabb példája volt versenyzői klasszisának, és mindenkit emlékeztetett rá, mennyire tehetséges versenyző.”



„Már abban a pillanatban otthon éreztem magam, mikor visszaérkeztem ehhez a csapathoz, és tárt karokkal fogadtak” – idézi a közlemény a két világbajnoki címét Enstone-ban megszerző Alonsót is. „Ez a szezon trükkös mindenki számára, de előrelépést mutattunk csapatként, a magyarországi eredmény pedig a fejlődés jó példájaként szolgál. A cél a szezon további részére, hogy még több pozitív emléket őrizhessünk meg, de kritikus a következő év is a szabályváltozásokkal. Nagy támogatója vagyok a kiegyenlített mezőnynek és a sportban szükséges változásoknak, 2022 pedig nagy lehetőség lesz erre.”

A mai fejlemény talán zavart keltett néhány olvasó számára, hiszen amikor 2020-ban bejelentették Alonso visszatérését – akkor még a Renault-val a csapat átnevezése előtt –, a hírek kétéves szerződésről beszéltek. Ezen túlmenően a spanyol is mindig olyan kontextusban nyilatkozott a 2022-es szabályváltozásokról, hogy ő is a mezőny része lesz. Egyelőre nem érkezett pontosítás arról, miért nem volt biztos a jövő évi együttműködés a mai bejelentés előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: