DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bejelentést tett az Alpine: eldőlt Ocon sorsa

Hazai nagydíja előtt néhány nappal kiderült, hogy a francia F1-es pilóta egészen 2024-ig jelenlegi csapatánál fog szerepelni, miután újabb hároméves szerződést írt alá velük.

A hétvégén rendezik a Formula-1-es Francia Nagydíjat, a hazaiaknak viszont már szerdán van okuk az örömre. Az Alpine ugyanis bejelentette, hogy újabb hároméves szerződést írtak alá Esteban Oconnal, így a francia pilóta egészen 2024-ig biztosan a francia csapatot fogja erősíteni az F1-ben.

Ocon tavaly egy év kihagyás után tért vissza a száguldó cirkuszba az akkor még Renault-ként futó istállóval, egy dobogós helyezést leszámítva viszont haloványan teljesített, alulmaradt Daniel Ricciardóval szemben. Idén azonban egyelőre egyértelműen ő viszi a stafétát az Alpine-nál a most visszatérő kétszeres világbajnokkal, Fernando Alonsóval szemben – alighanem ezzel a teljesítménnyel érdemelte ki a hosszabbítást.

ocon-alpine-1



Laurent Rossi, az Alpine Cars vezérigazgatója nyilatkozatában azt emelte ki, hogy Ocon személyében egyszerre vegyül a fiatalság és a tapasztalat, valamint folyamatosan fejlődő tendenciát mutat a teljesítménye. Maga a versenyző következőképp kommentálta a bejelentést:

„Örömmel tölt el, hogy az idei szezon után is folytathatom ezzel a csapattal, fantasztikus érzés bebiztosítani a jövőmet az Alpine-nal. Együtt fejlődünk, mióta csatlakoztam az alakulathoz, és a célom, hogy folytassuk ezt az utazást. Nagyszerű kihívások állnak előttünk, főleg a 2022-ben érkező új szabályokkal. Biztos vagyok benne, hogy kemény munkával elérhetjük a céljainkat és folytathatjuk a történetünket. Gyakran gondolok a tavalyi Szahíri Nagydíjon elért dobogós helyezésemre, az motivál abban, hogy még több különleges emléket szerezzünk. Már nagyon várom a következő fejezetet, de egyelőre maximálisan erre a szezonra fókuszálok, s egyesével tekintek előre a versenyekre.”

Ocon hosszabbításával az végleg eldőlt, hogy a korábban a Mercedes kötelékeibe tartozó pilóta nem lehet opció a világbajnok gárda számára 2022-ben – igaz, a sajtóhírek eleve arról szólnak, hogy már megszületett a döntés George Russell érkezéséről és Valtteri Bottas lecseréléséről. Mindenesetre Ocon az új kontraktussal a Ferrarival szintén 2024-ig aláíró Charles Leclerc mellett a leghosszabb ideig érvényes szerződéssel rendelkező versenyző jelenleg a mezőnyben. Ezzel az Alpine 2022-es felállása teljes lett, hiszen Alonso eleve két évre írt alá, így az ő jövő évi szereplése már biztos volt.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: