DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Holnap nehéz lesz előzni

Karrierje tizedik pole-pozícióját szerezte meg Max Verstappen a 2021-es Holland Nagydíj időmérő edzésén. Hazai közönség előtt veheti vissza a vezető helyet a pontversenyben.

Kielégítette a kilátogató többtízezer holland rajongó vágyát Max Verstappen és szombaton elvégezte a munka felét, ugyanis megszerezte a pole-pzíciót a Formula-1 vérkeringésébe 36 év után visszakerülő Zandvoortban.

Bár Lewis Hamilton az utolsó gyorskörén igencsak összekapta magát, különösen az utolsó szektorban, ahol az abszolút leggyorsabb időt is megautózta, mégis 38 ezreddel elmaradt a hazai pályán versenyző Red Bull-ostól.



„Az autó szinte repült, köszönöm srácok” – mondta még a levezető körén Max Verstappen. „Felemelő érzés itt megszerezni a pole-pozíciót. A közönség fantasztikus, az autó nagyon jól reagált, ez a pálya pedig... Amikor alig van megtankolva az autó, egyszerűen fantasztikus” – mondta már Giedo van der Gadénak Verstappen.

„A legjobb helyen vagyok, miután tudjuk, hogy itt nehéz lesz előzni” – mondta a pole-pozícióról Max Verstappen. „Nem lesz egy könnyű verseny, nagyon sok kört kell majd megtennünk, a gumik pedig a nagy sebesség miatt komoly terhelésnek vannak kitéve, de persze a mai nap jó volt, holnap pedig elvégezhetjük a munka hátralévő részét.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: