DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Nem tudott a DRS-hibájáról Verstappen

Csak az időmérőt követő sajtótájékoztatón tudta meg, hogy nem nyílt ki a hátsó szárnya a célegyenesben a gyorskörén – de már előtte is volt gondja a hollandnak, ami a pole-jába kerülhetett volna.

Max Verstappen szerezte meg a pole-pozíciót a Formula-1-es Holland Nagydíjon, a hazai szurkolók legnagyobb örömére, a végeredmény azonban szorosabb lett, mint a korábbi etapok alapján sejteni lehetett, ugyanis végül csupán 38 ezredmásodperccel előzte meg Lewis Hamiltont. A Red Bull-os körideje azonban jobb is lehetett volna, ugyanis ahogy azt sokan kiszúrták, a gyorsköre végén a célegyenesben nem nyílt ki a DRS-e a hollandnak.

Amikor erről a problémáról kérdezték az első három helyezett számára szervezett sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett –, Verstappen elárulta, hogy nem tudott a DRS-problémáról, de nem is csak az hátráltatta:

verstappen-redbull-zandvoort-hatulrol-1



„Igen? Nem tudtam” – mondta a csukva maradt DRS kapcsán. „A probléma számomra már korábban, a 3-as kanyarból kijövet kezdődött: eléggé huplis az a rész és duplán váltottam fel. Kéttizedes előnyben voltam, a 7-es kanyarig viszont másfél tizedmásodpercet veszítettem. Ráadásul több energiát is használtam el azzal, hogy magasabb fokozatban voltam, így a teljesítmény is lecsökkent.”

Amikor arról kérdezték, mennyi idejébe kerülhetett a hátsó szárnnyal kapcsolatos gond, Verstappen így felelt: „Meg kell néznem, mert fogalmam sem volt róla, hogy csukva volt. Együtt az előbb elmondottakkal ez nyilván nem ideális. Úgyhogy maradt benne jócskán idő, de szerencsére ez is elegendő volt a pole-hoz.”

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner maga is megerősítette, hogy szemlátomást a DRS nem nyílt ki megfelelően Verstappen autóján: az ő becslése szerint egy-másfél tized múlhatott ezen a problémán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: