DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica: Nem voltam valami magabiztos, de örülök, hogy itt lehetek

Robert Kubica a 2019-es Abu Dhabi Nagydíj után először ült versenypilótaként Formula-1-es autóban, miután Kimi Raikkönen koronavírustesztje pozitív eredményt hozott. Nincsenek vérmes reményei.

Miközben csapattársa óriási meglepetést okozva a hetedik helyet szerezte meg a Holland Nagydíj időmérő edzésén, Robert Kubica csak ma reggel tudta meg, hogy egyáltalán vezethet a szombati napon, azt követően, hogy Raikkönen pozitív koronavírustesztet produkált.

A lengyel végül a két Haas tmaga mögé tudta utasítani, így a vasárnapi versenyt a 18. helyről kezdheti majd meg az Alfa Romeo tartalékpilótája: „Nem mondanám, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtottam, de meglepetésként értek a reggeli hírek Kimivel kapcsolatban. Remélem, hogy jól van!”

 



„Ma reggel minden nagyon gyorsan történt, nekem pedig még meg kellett tanulnom is a pályát, ami elég sokat kér tőlünk. Nem volt könnyű dolgom, de a lehető legtöbb kört tudtam megtenni. A kvalifikációban sok benne maradt, mert nem tudtam rendesen felmelegíteni a gumikat a forgalom miatt, ami aztán a gyorskörömön is megzavart.”

„Nem voltam valami magabiztos, de holnap egy hosszú verseny vár ránk, és persze örülök annak, hogy itt lehetek. A tavalyi autót jobban a magaménak éreztem, ebben az ideiben valahogy nem érzem annyira otthon magam, de örülök neki, hogy megkaptam ezt a lehetőséget.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: